Sveti velikomučenik Georgije u narodu poznat kao Đurđevdan

Istočna Ilidža proslavlja svoju krsnu slavu

06.05.2024.

Liturgijom u Hramu Nerukotvorenog Obraza Hristovog na Kuli i lomljenjem slavskog kolača danas je obilježen Dan i slava opštine Istočna Ilidža – Sveti velikomučenik Georgije.
Načelnik opštine Marinko Božović istakao je da je Istočna Ilidža u protekle 32 godine prošla turbulentan period, ali da je urađeno mnogo infrastrukturnih projekata kako bi bio poboljšan kvalitet života građana.

“Moramo biti ponosni na sve što smo uradili u oblasti infrastrukture, kapitalnih investicija, pronatalitetne politike, brige o socijalnim kategorijama, kao i sportistima”- rekao je Božović i dodao da je organizovan i niz kulturnih događaja.

On je naveo da je Istočna Ilidža u proteklom periodu započela niz projekata među kojima su “Dijaspora invest”, sertifikacija BFC-a, kao i realizacija projekata sa domaćim i međunarodnim donatorima.

Govoreći o periodu između dvije slave, Božović je rekao da je nastavljena realizacija mnogih projekata, a uskoro će početi izgradnja Cabinog mosta, radovi na spoju ulica Aerodromska i Vojvode Mišića.

Božović je građanima Istočne Ilidže čestitao krsnu slavu uz želju da je dugo godina proslavljaju u sreći, blagostanju i miru, te poručio da u ovim izazovnim vremenima svi treba da imaju mnogo mudrosti.

Predsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža Rade Ćosović čestitao je građanim krsnu slavu Svetog Georgija, uz želju da i sve naredne slave u zdravlju i veselju.

Povodom Dana i krsne slave opštine Istočna Ilidža ranije je održana svečana akademija na kojoj su uručena najveća opštinska priznanja i zahvalnice zaslužnim kolektivima i pojednicima, a Povelja opštine dodijeljena je Srednjoškolskom centru Istočna Ilidža.

Zahvalnice su dodijeljene prosvjetnim radnicima iz Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža”, te osnovnih škola “Jovan Dučić”, “Petar Petrović Njegoš” i “Aleksa Šantić” koji su radni odnos u ovim školama zasnovali od 1992. godine i penzionisali se na tim radnim mjestima.

Zahvalnice su uručene i Kulturnom klubu “Fronesis” i specijalisti ortopedije Nenadu Šaponjiću.

Izvor: SRNA