Vujičić: Sena Uzunović imala veoma kompromitujuću ratnu prošlost

Proces protiv predsjednika Srpske vode pripadnici takozvane Armije BiH

07.02.2024.

Politički montiran proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika vode pripadnici takozvane Armije BiH koji su se u ratu borili protiv Republike Srpske i srpskog naroda zajedno sa ambasadama Amerije i Velike Britanije, rekao je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić.

“Proces protiv predsjednika Republike Srpske vode ljudi koji su imali veoma kompromitujuću ratnu prošlost, što nam pokazuje primjer sudije Sene Uzunović koja je bila pripadnik tzv. Armije BiH, što je sakrila u svojoj biografiji. Došli smo u situaciju da Dodiku sudi žena koja je učestvovala u borbi protiv Republike Srpske, a pod ogromnim uticajem stranaca”- rekao je Vujičić.

On je ukazao da je to veoma opasna činjenica, ističući da je uvijek postojala namjera dijela Bošnjaka i bošnjačke politike da unište Republiku Srpsku.

“Ovako kroz montirani proces pokušavaju da nastave ono što nisu uspjeli u ratu”- dodao je Vujičić.

U Sudu BiH u ponedjeljak, 5. februara, održano je ročište protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na kojem je Tužilaštvo BiH predstavilo optužnicu, a odbrana iznijela koncept odbrane, konstatujući da se optužnicom ruši suverenitet BiH i zatražila izuzeće sudije Sene Uzunović koja se u sudnici pojavila umjesto Mirsada Strike.

Naredno ročište Uzunovićeva je zakazala za 21. februar, ali je odbrana rekla da zbog ranije preuzetih obaveza, ročište može biti održano 6. marta, što je i prihvaćeno.

Izvor: SRNA