Specijalno izdanje povodom Dana državnosti Srbije

Sve što zapad radi Srpskoj priprema je za Srbiju

15.02.2024.

Podrška Srbima u Republici Srpskoj i na Kosovu i Metohiji stiže i na Dan državnosti sa porukom da Srbija brine o svom narodu, ma gdje se on nalazio.

U svom intervjuu lider PS-a Aleksandar Vulin objasnio je šta znači za srpski narod Sretenje i napravio paralelu od Karađorđa i Miloša do Aleksandra Vučića i Dodika. Kroz istoriju su pred srpskim narodom, kaže, uvijek postavljeni isti uslovi i ista pitanja, a to je da se odustane od ujedinjenja, da se na srpskoj državi stvaraju nove države sa drugim nacijama, da se pitaju i vladaju drugi, i ono što je najveći cilj “zakrviti” kako kaže, sa Rusijom.

Osvrnuo se Vulin i na udare na Republiku Srpsku i na sve one koji zagovaraju njeno ukidanje.

“Ne može biti ukidanja Republike Srpske sve dok Vučić vodi politiku. Namjerno kažem Vučić, a ne vlast ili koalicija. Samo dok Vučić vodi državu Srbiju ona će biti čvrst garant Dejtonskog sporazuma i zaštite Srpske. Da o tome odučuju mogi drugi političari, pa i iz naše koalicije, odavno bi Republika Srpska bila proglašena za teret koga se treba osloboditi. Predsjednik Dodik će izdržati i nemam ni najmanju sumnju da će se oduprijeti pritiscima sa Zapad. Dodiku pokušavaju da zabrane učešće na izborima otvoreno, a Vučiću isto to pokušavaju da nametnu, samo prikriveno. Sve što se radi za Srpsku, samo je priprema za Srbiju. Znam da će predsjednik Dodik izdržati, kao što znam da će predsjednik Vučić nastaviti da brani Srpsku” – to je izjavio lider PS-a Aleksandar Vulin povodom Dana državnosti Srbije, praznika koji slave svi Srbi, ma gdje god se oni nalazili.

Bivši direktor BIA-e i osnivač PS Aleksandar Vulin kaže da politička i finansijska podrška neće prestati da stiže iz Beograda srpskom narodu ni na Kosovu i Metohiji.

” Svaki pokušaj progona  biće zaustavljen svim sredstvima. Svijet se mijenja i moramo izdržati dok se ne počne sa novim uređenjem odnosa između velikih sila i pravljenjem novih mapa. “- kaže Vulin povodom Dana državnosti.

Vulin kaže da EU francusko-njemački sporazum u poglavlju 35.služi da “lažovi iz EU”, kako ih naziva, uvedu Srbiji nove obaveze i  sve ono što nisu uspjeli u pregovorima sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

” Mi drugog izbora nemamo, već da konačno shvatimo da nas EU ne želi u postojećim granicama, a posebno ne kao nezavisnu i suverenu zemlju ili ujedinjene Srbe. Priznanjem tzv.Kosova je preduslov za nastavak pregovora sa EU i što prije to shvatimo, prije ćemo se okrenuti sebi i našim interesima. BRIKS je prilika da Srbija bude među prijateljima kojima ne mora da predaje svoju državnost u zamjenu za neprekidne laži” – kaže Vulin.

Lider PS-a tvrdi da je Zapad na strani Kurtija, iako im ne odgovara njegova potreba za dokazivanjem sile, ali, kaže Vulin, da mu nikada neće uskratiti pomoć, podršku i zaštitu.

” Oni imaju isti cilj, nezavisno, etički čisto i od strane Srbije priznato Kosovo, slaba i umanjena Srbija, ukinuta Republike Srpska, razjedinjeni Srbi” – izjavio je Vulin.

Kada je riječ o tvrdnjama opozicije da se u Srbiji desila izborna krađa, Vulin kaže da ne vjeruje da će Srbija dopustiti da joj EU ukine pravo na izbore i bilo kakvo miješanje u izborni proces, podsjećajući da Vučić nije Janukovič da dozvoli Majdan, a da ima primjer i bivšeg predsjednika Miloševića i da se na njegom primjeru vidjelo šta znači kad Zapad određuje ko i kako vlada Srbijom.

” Ako bi smo dopustili da nam EU bude tužilac i sudija, ne samo da bi smo ukinuli naš ustavni poredak, nego bi smo uveli praksu da nam svake sljedeće izbore potvrđuje EU, umjesto RIK. Srbija može da izgubi suverenitet samo ako ga Srbi prepuste strancima. A, svi koji misle da je uspješna ekonomija moguća bez nacionalnog suvereniteta, pitam da mi pokažu bogatu i uspješnu koloniju” – kaže Vulin.

Vulin ne krije da javno kritikuje ministre koji ćute na napade koji dolaze sa Zapada.

“Brine me uplašeno ćutanje ministara koji ne razumiju da nije uspješna Srbija ako se ukine Republika Srpska i da je san svih generacija Srba da žive u jedinstvenoj srpskoj državi” – izjavio je lider PS-a.

Osvrnu se i na pojedine funkcionere koji uživaju u blagodatima vlasti i funkcijama koju obavljaju, dok se, kako kaže, predsjednik Srbije bori za prava svih Srba. Govorio je i kakav je ko čovjek.

” Vučić je mnogo bolji čovjek od mene i njemu ne smeta da ogromna većina funkcionera misli da Vučić treba da vodi ratove za Srbiju i Srbe, a oni će da se slikaju sa ambasadorima i objašnjavaju im da su oni uvijek bili na njihovoj strani, ali eto Vučić im “brani” da to više pokažu. Moja ostavka i sve kroz šta prolazim i kroz šta ću prolaziti dok sam živ jeste dobar primjer šta može da vam se desi kada branite Srbiju, ali nije opravdanje ni za kukavičluk, ni za odustajanje” – kaže bivši direktor BIA-e.

Aleksandar Vulin, kao direktor BIA-e odlikovan je od strane predsjednika Rusije Vladimira Putina. Mnogi su to jedva dočakali da Vulina proglase ruskim čovjekom na Balkanu. Ne smeta mu kaže što ga prozivaju za saradnju sa Rusijom, jer Srbija treba da sarađuje i sarađuje, kaže, i sa Kinom, Rusijom, EU, Emiratima. Na orden je kaže izuzetno ponosan, jer je dobio od prijateljske i bratske zemlje, za razliku od Nataše Kandić koja je dobijala ordene od Stjepana Mesića i Hašima Tačija.

” Orden je potvrda da sam radio za Srbiju i Srpski svijet. U obrazloženju se kaže da sam ga dobio za “jačanje odnosa između službi bezbjednosti i rad na zaštiti srpskih i ruskih interesa”. Ja sam bio direktor službe, teško da sam mogao da razvijam odnose sa Boljšim teatorom, a i da podsjetim da u obrazloženju medalje dobijene stoji od FSB stoji “za izvanredan profesionalizam””- kaže Vulin osvrćući se da Srbija treba da zna koji su njeni interesi, a to je zaštita srpski naroda i njihovih prava u Srpskoj i na Kosovu i Metohiji.

Napravio je Vulin u poređenje sa srpkim i ruskim interesima, ali i sa zapadnim interesima kada su u pitanju Srbi. Smatra da sve što Srbima odgovara u zaštiti svojih prava i interesa, Rusija podržava, za razliku od zapadnih zemalja koja srpski narod gdje god se on nalazio pokušava da ucijeni na štetu Srba.

Izvor: novosti.rs