Policijska uprava Istočno Sarajevo

Na Sokocu uhapšeno lice zbog prijetnji

16.02.2024.

U toku protekla 24 časa na području Policijske uprave Istočno Sarajevo evidentirana su tri krivična djela, javni red i mir narušen je tri puta, a nije se dogodila ni jedna saobraćajna nezgoda.

“Policijskoj stanici Sokolac, dana 15.02.2024. godine, prijavljeno je da je lice M.N. uputilo verbalne prijetnje licu G.B. koje zbog istih osjeća strah za sebe i svoju porodicu. O svemu obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, nakon čega je lice N.M. lišeno slobode. Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi navedeni, kojom prilikom je pronađena municija različitog kalibra. Nakon dokumentovanja predmeta protiv M.N. tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“”- saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Policijskoj stanici Trnovo, 15.02.2024. godine prijavljeno je da je iz kuće i pomoćnih objekata, privatnog vlasnistva, u mjestu Batići, opština Trnovo otuđen televizor, radne električne mašine i određena količina električnog i građevinskog materijala.

U toku je rad na rasvjetljavanju i pronalasku izvršioca krivičnog djela „Teška krađa“.