Međunarodni sajam turizma u Banjaluci (FOTO)

Prestižno priznanje za Turističku organizaciju Grada Istočno Sarajevo

02.03.2024.

Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo dobila je “Specijalno priznanje za doprinos očuvanju i razvoju turizma u Republici Srpskoj” na 4. međunarodnom sajmu turizma u Banjaluci koji je ove godine okupio više od 150 domaćih i stranih izlagača.

“Velika čast nam je danas pripala i moram priznati da mi je izuzetno drago što smo prepoznati kao faktor koji doprinosi razvoju turizma čitave Republike Srpske. Ovo je jedna od tri glavne nagrade koje se dodjeljuju ove godina, a mi smo jedina turistička organizacija koja je dobila ovu veliku, tj. glavnu nagradu”- istakao je direktor Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić.

Ikonić je dodao da mu je drago što svi relevantni turistički faktori, počevši od Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, te Turističke organizacije Srpske, prepoznaju sve napore koje je gradska turistička organizacija uložila u razvoj sveukupnog turističkog proizvoda na ovim prostorima.

“Ovo predstavlja dodatan podstrek da nastavimo u ovom pravcu, da razvijamo što više različitih sadržaja, ljetnih i zimskih atrakcija, manifestacija različitog karaktera, te da nastavimo sa organizacijom brojnih koncerata kojih na našim prostorima u nekoj bližoj prošlosti nije bilo skoro nikako. Pored toga, dodatno razvijamo nove ljetne sadržaje od kojih se ističu brojne uređene pješačke staze, te drugi sadržaji koji se tiču ljeta i aktivnog odmora, a koji iz godine u godinu postaju sve popularniji”- rekao je Ikonić.

Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo tradicionalno i samostalno nastupa na Međunarodnom sajmu turizma u Banjaluci koji je najveći sajam tog tipa i koji se 4. put organizuje u Republici Srpskoj, a zbog velikog broja izlagača zasluženo ima međunarodni karakter. Sajam se održava u Sportskoj dvorani “Centar”, a trajaće do nedjelje, 3. marta.