Jubilarni dan dokaz uspješne zimske sezone (FOTO)

Stotinu dana skijanja na Jahorini

04.03.2024.

Olimpijski centar Jahorina i nakon 100 dana rada ove zimske sezone nastavlja sa odličnim rezultatima. Sigurnost na stazama, dobra ponuda i kvalitet usluga, samo su neki od razloga zašto turisti iz svih dijelova svijeta biraju Jahorinu za svoj zimski odmor. Uspješnom zimskom sezonom u lošem vremenskom periodu za sva skijališta u Evropi pohvalio se i direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić. Najveće zasluge pripisuje radnicima OC.

„ Ovi rezultati su uspjeh svakog zaposlenog u Olimpijskom centru “Jahorina”. Naši zaposleni su i pored nepovoljnih vremenskih uslova za ovaj period godine, uspjevaju  da održe staze i očuvaju kvalitet skijanja. Dovoljno je reći da su neki od njih radili i po 30 sati u kontinuitetu. Ponosan sam  što je naše skijalište ostalo otvoreno zahvaljujući predanom radu , dok su drugi ski centri zatvoreni. Naš glavni motiv je odgovornost da sačuvamo radna mjesta koja zavise direktno od nas, hoteli, ugostitelji, ski škole, ski rentali” – izjavio je Ljevnaić.

Brojke, kaže, govore same za sebe . Ovogodišnje kažu da je Jahorinu posjetilo impresivnih 250.000 gostiju, sa zabilježenih 1.800.000 prolaza i to potvrđuje da je Jahorina ne samo najbolji izbor u regionu, već i pouzdan partner za sve ljubitelje zimskih sportova izjavio je Ljevnaić.

“Ovaj 100. dan skijanja simbolizuje  uspješnost i posvećenost našeg tima prema očuvanju vrhunskog iskustva skijanja na Jahorini. U periodu od 15.11.2023. do 1.3.2024. godine, sistem za veštačko osnežavanje radio je punom parom, utrošivši impresivnih 145.000 kubika vode kako bi se stvorilo oko 350.000 kubika snega. “Ovo je bila izuzetno važna investicija kako bismo osigurali kvalitetnu podlogu za skijaše i snowboardere”- rekao je Ljevnaić.

Mašine za uređenje staza radile su neumorno, tvrdi Ljevnaić, ostvarivši čak 2.800 moto sati do 1.3.2024. godine. Tim OC uložio je ogroman trud kako bi staze bile u vrhunskom stanju i spremne za sve posetioce. Zbog toga kažu mogu reći da je sezona bila uspješna u evropsko lošoj zimskoj sezoni.