Udruženje "Transparentni mladi" Istočno Novo Sarajevo raspisalo je poziv (FOTO)

Projekat “Digni ruku za zeleni grad”

13.03.2024.

Ako si mlada osoba koja želi biti ekološki aktivista ili želiš unaprijediti svoja znanja iz oblasti građanskog aktivizama i pisanja projekatnih prijedloga onda je ovo poziv za tebe.

Projekat “Digni ruku za zeleni grad” ima za cilj obrazovati i angažovati mlade da budu aktivni građani u lokalnoj zajednici, posebno kada je u pitanju očuvanje životne sredine.

U okviru projekta planirane su obuke i mentorski program koji će ti pomoći u sticanju znanja, pisanju građanskih inicijativa, te pisanju projektnih prijedloga.

“Družićemo se dva mjeseca (od aprila do juna 2024. godine), a tokom ovog perioda očekuje te kvalitetan program edukacije i mentorstva koji uključuje različite radionice i predavanja, kao i podršku stručnjaka. Tokom treninga fokusiraćemo se na teme iz oblasti lobiranja i zagovaranja, te na rad u grupama i izradu projektnih prijedloga. Posjetićemo neke od važnih turističkih lokaliteta koji se nalaze na prostoru Istočnog Sarajeva, kao što su Trebević, Jahorina i Via Ferata Sokolov put i upoznati se sa pozitivnim i negativnim primjerima koje imamo na tim destinacijama” navodi se u saopštenju Udruženju “Transparentni mladi” Istočno Novo Sarajevo.

Sve što je potrebno da bi učestvovao/la u ovom pozivu jeste da si mlada osoba od 18 do 26 godina, da si student, srednjoškolac ili aktivista u nevladinom sekrotru i da ispuniš online obrazac čiji se link nalazi u opisu instagram profila @trenasparetni.mladi.ins.

Ako se pridružiš ovom projektu postaćeš dio selektivne grupe od 20 mladih budućih ekoloških lidera na prostoru grada Istočno Sarajevo koji će činiti prvu generaciju Ekološke liderske mreže U Republici Srpskoj.