Dom zdravlja "Stana Tomić" Pale

Počeli besplatni sistemtski pregledi boraca

05.04.2024.

U Domu zdravlja “Stana Tomić” na Palama danas je počela akcija besplatnih sistematskih pregleda za borce Vojske Republike Srpske sa područja ove opštine, a prve preglede obavilo je njih 10.

Ovu inicijativu u Skupštini opštine Pale, koja je podržana jednoglasno, pokrenuo je šef Kluba odbornika SNSD u Skupštini opštine Pale Igor Ikonić.

Ikonić je rekao da je danas prva grupa pripadnika boračke populacije iz Prače i Podgraba obavila besplatane sistematske preglede, te da će akcija trajati tokom cijele godine.

“Smatram da je ovo najmanje što možemo učiniti za one koji su stvorili Republiku Srpsku”- poručio je Ikonić.

Prema njegovim riječima, sistematski ljekarski pregledi trebaju dugoročno da poprave zdravstvenu sliku boračke populacije za koju se već sada zna da je prilično loša i da veliki broj boraca ima narušeno zdravlje.

Ikonić je istakao da će biti srećan ukoliko sistematski pregledi pokažu da nijedan borac ne mora ići na dalje preglede, ali i ponosan ukoliko bude spasen bar jedan borac i bolest otkrivena u fazi u kojoj se može liječiti.

On je naveo da zahvalnost za realizaciju ove akcije pripada odbornicima u Skupštine opštine, lokalnoj zajednici, Boračkoj organizaciji Pale, kao i Domu zdravlja Pale.

Izvor: SRNA