Podignut nivo bezbjednosti i uvažavanja srpskih poslanika

Vulićeva “restartovala” Parlament BiH na Ustavno

24.05.2023.

Srpskim poslanicima niko neće prijetiti i prema njima će se odnositi sa uvažavanjem, čulo se ovih dana od srpskih predstavnika u Zajedničkim organima BiH.

Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH naučila je vaspitnu lekciju Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma, kao i mnoge druge.

Mjere bezbjednosti u Parlamentu BiH danas su bile pojačane. Preduzete su radnje identifikacije svih lica koja ulaze u parlamentarnu salu, a sve zbog prethodne sjednice gdje je srpskim poslanicima rečeno u sali “Aj, ba, dosta vas je više…”, na šta se Zvizdić oglušio, ali nastavio i sam da prijeti obraćajući se srpskim poslanicima “ovo vam je zadnji put”.

Baš zbog toga je šef SNSD-ovog Kluba zatražila od nadležnog BH ministra Nenada Nešića da sprovede istragu i utvrdi ozbiljnost prijetnje koju je predsjedavajući tog Doma Denis Zvizdić uputio srpskim poslanicima.

Po naređenju Ministarstva bezbjednosti BiH, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić  danas je pojačao mjere obezbjeđenja ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu, gdje se održala sjednica Predstavničkog doma.

Zbog svega toga danas u Parlamentu druga slika, a i priča- kaže za 369portal Sanja Vulić, šef Kluba SNSD-a u PD PS BiH.

“Ono što se danas moglo vidjeti na sjednici jeste mnogo veće uvažavanje i poštovanje svih zaposlenih prema srpskim poslanicima. Ponovo ističem veliku zahvalnost svima onima koji su iz svojih nadležnosti uradili sve što je moguće kako bi na neki način osvjestili i sve zaposlene da se svi poslanici moraju jednako poštovati, bez obzira iz kog naroda dolazili i koga predstavljali. Danas, slobodno mogu reći da su poslanici iz Republike Srpske, po prvi put, bili uvažavani kao i svi drugi u Domu i definitivno je naša aktivnost imala dobar rezultat, jer i sam Kolegijum PD, Sekretarijat i svi ostali pristupili su svojim zadacima i obavezama na jedan ozbiljniji način i time omogućili da se sačuva dignitet PD, tako i samog poslanika”- rekla je za 369portal Sanja Vulićeva, šef Kluba SNSD-a u PD PS BiH.

Bezbjednost u BiH ne smije biti ugrožena nikome, rekao je to danas ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić, povodom prijetnji srpskim poslanicima.  Odgovarajući na pitanje novinara o dopisu Poslaničkog kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH kojim se traži sprovođenje istrage o ozbiljnosti prijetnje koju je na prethodnoj sjednici Predstavničkog doma predsjedavajući  Denis Zvizdić uputio srpskim poslanicima, Nešić je rekao da je dopis uputio Direkciji za koordinaciju policijskih tijela.

“Vjerujem da će gospodin Vilić i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela preduzeti odgovarajuće mjere i radnje. Želim da poručim da bezbjednost ne smije biti ugrožena nikome u BiH “- izjavio je danas Nenad Nešić, ministar bezbjednosti BiH.

Bilo kakvo nepoštovanje u narednom periodu poslanika iz Republike Srpske zahtijevaće nekompromisne mjere – poručila je i danas SNSD-ova Sanja Vulić.

Povodom Zvizdićevih prijetnji i nepristojnog ponašanja jednog od gostiju u sali, na 6.sjednici paralamentarne Skupštine, Vulićeva je uputila i prijavu Komisiji za ljudska prava za utvrđivanje stvarnog stanja i zatražila definisanja mjera zbog kršenja Kodeksa ponašanja poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH.