Grant za zapošljavanje u Istočnom Sarajevu 108 000 dolara

Nove mogućnosti za zapošljavanje

29.05.2024.

Gradska razvojna agencija Istočnog Sarajeva i grad, u saradnji sa partnerima, počeće u junu realizaciju projekta vrijednosti 180.000 dolara koji će omogućiti zapošljavanje u lokalnim kompanijama i registrovanje vlastitog biznisa za početnike.

Direktor Gradske razvojne agencije Mladenka Pandurević rekla je da je grant obezbijeđen projektom “Podrška EU lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – faza dva” koji sprovodi Međunarodna organizacija rada, navedeno je na internet stranici Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Prema njenim riječima, Gradska razvojna agencija je, nakon potrebnih provjera, izabrana za jednog od šest novih lokalnih partnera za zapošljavanje koji će narednog mjeseca početi sa intervencijama u zapošljavanju, a prije dva dana zvanično je dobila sertifikat za odobrena sredstva u okviru projekta “LEP dva”.

“Nakon što u junu završimo početne aktivnosti predviđene projektom, u narednom periodu organizovaćemo obuke za tržište rada i preduzetništvo i posredovati u zapošljavanju lica koja se nalaze na evidenciji službi za zapošljavanje u našem gradu”- rekla je Pandurevićeva.

Ona je dodala da bi na području Istočnog Sarajeva najmanje 60 nezaposlenih trebalo da uspješno završi predstojeću obuku “Započni i unaprijedi svoj posao”.

“Očekujemo da do završetka ovog projekta 35 lica u našem gradu bude zaposleno u lokalnim kompanijama, te da 10 lica sa evidencije nezaposlenih registruje mikro ili malo preduzeće. Realizacija projekta trajaće 21 mjesec”- objasnila je Pandurevićeva.

Projekat realizuju Gradska razvojna agencija i grad Istočno Sarajevo u saradnji sa Agencijom za razvoj preduzeća “Eda”, opštinama Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, biroima za zapošljavanje ove dvije opštine, privatnim partnerima, preduzećima “Zlatno zrno” i “Eko-željeznica”, te Mašinskim fakultetom u Istočnom Sarajevu, navedeno je u saopštenju.

SRNA