Igor Kušić -Uspješno završio školu nacionalne odbrane (FOTO)

Rogatičanin dobio sablju od predsjednika Srbije

05.07.2024.

Igor Kušić, zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo uspješno je završio školovanje u 13. klasi Visokih studija bezbjednosti i odbrane Srbije i oficira 67. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane “Vojvoda Radomir Putnik”, kao drugi polaznik iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

U okviru svečanosti koja je održana u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, polaznicima su uručene replike srpskih srednjovijekovnih mačeva, objavio je MUP Srpske na “Fejsbuk” stranici.

Kušić je istakao da mu je zadovoljstvo što mu je rukovodstvo MUP-a Republike Srpske ukazalo čast i povjerenje da kao drugi polaznik MUP-a na najvišem nivou karijernog usavršavanja Škole nacionalne odbrane, predstavlja svoju instituciju i Republiku Srpsku.

On je rekao da je za šest mjeseci trajanja školovanja, spoznao mnoge činjenice i iskustva o strategijskom nivou rukovođena i o odnosima na geostrategijskom i geopolitičkom nivou.

Svečanosti ispred MUP-a Republike Srpske je prisustvovao savjetnik ministra unutrašnjih poslova Dragan Jevđenić.

Osim Kušića, Visoke studije bezbjednosti i odbrane ove godine završilo je 19 polaznika, od toga devet iz organa državne uprave i službi Vlade Srbije, pet iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i pet polaznika iz inostranih zemalja – Ministarstva odbrane Mađarske, Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, kao i Ministarstva pravde Republike Srpske.

Prvi polaznik na školovanju Visokih studija bezbednosti i odbrane ispred MUP-a Srpske bio je načelnik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata Borislav Šarić, navedeno je u objavi.

Polaznicima na uspješnom završetku školovanja čestitali su ministar odbrane Republike Srbije Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Izvor: SRNA