Tri omladinska udruženja sa prostora Istočnog Sarajeva

Istočno Sarajevo dobilo svog predstavnika u Omladinskom savjetu Republike Srpske

21.07.2024.

Na sjednici Skupštine Omladinskog savjeta Republike Srpske izabrano je novo rukovodstvo ove organizacije, čiji je dio i Teodor Majmunović iz Istočnog Sarajeva.

Majmunović, koji je jednoglasno izabran za potpredsjednika Omladinskog savjeta Republike Srpske, ističe da je ovaj izbor veoma značajan za mlade iz Istočnog Sarajeva, ali i cijele regije, jer osigurava da se glas mladih iz ovog dijela Republike Srpske čuje i uvažava na najvišem nivou omladinskog aktivizma.

“Tri omladinska udruženja sa prostora Istočnog Sarajeva – ‘Transparentni mladi’ Istočno Novo Sarajevo, ‘Slobodni mladi’ Pale i Savjet mladih Sokolac – takođe su uključena u rad Omladinskog savjeta. Ovo uključivanje osnažuje mrežu mladih aktivista iz Istočnog Sarajeva i pruža im platformu za razmjenu ideja, saradnju i zajednički rad na važnim projektima”- navodi Majmunović.

On je naglasio važnost zastupljenosti svih regija u radu Omladinskog savjeta i istakao da će se zalagati za ravnomjeran razvoj i podršku omladinskim projektima širom Republike Srpske.

“Istočno Sarajevo je grad sa velikim potencijalom i mladim ljudima koji su spremni da ulažu vrijeme i energiju u razvoj svoje zajednice. Moja uloga će biti da podržim te napore i osiguram da naši projekti dobiju potrebnu pažnju i podršku”- rekao je Majmunović.

On je naveo da će prva aktivnost novog rukovodstva biti organizacija 26. Susreta mladih, koji će biti održani krajem avgusta u Trebinju.

“Ovi susreti će predstavljati odličnu priliku za mlade iz Republike Srpske da se upoznaju, razmijene iskustva i sarađuju na projektima od zajedničkog interesa. Očekivanja su velika i ovaj događaj će biti važan test za novo rukovodstvo Omladinskog savjeta u njihovoj misiji unapređenja omladinskog aktivizma u Republici Srpskoj”- ocijenio je Majmunović.

Novo rukovodstvo Omladinskog savjeta Republike Srpske, koje je izabrano na sjednici Skupštine Omladinskog savjeta održanoj u petak, 18. jula, u Banjaluci, čine predsjednica Dijana Gašić, potpredsjednik Teodor Majmunović, generalni sekretar Anđela Medan i predsjednica Skupštine Aleksandra Đaković.