Gradska uprava Istočno Sarajevo

Počela izgradnja Centra za obuku vatrogasaca i spasilaca

25.07.2024.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da se Gradska uprava od početka mandata odlučila za jačanje Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice i da ga veoma raduje to što su, nakon svih zakonom sprovedenih procedura, u okviru tog procesa počeli izgradnju Centra za obuku vatrogasaca i spasilaca, jedinstvenog u Republici Srpskoj.
Vrijednost projekta je 250.000 KM i u potpunosti je finansiran sredstvima Grada Istočno Sarajevo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ćosić je ocijenio da je Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica jedan od najznačajnijih organizacionih dijelova Gradske uprave i svojim djelovanjem u oblasti zaštite i spašavanja od požara i drugih vrsta nesreća predstavlja nezamjenjivu podršku građanima na području svih šest opština u sastavu grada.

On je naveo da će Centar za obuku vatrogasaca i spasilaca biti izgrađen rekonstrukcijom objekta bivše osnovne škole u mjestu Bulozi, opština Istočni Stari Grad, te da se nada da će izabrani izvođač radova ispoštovati rokove i da će do kraja godine biti ne samo izgrađen, nego i opremljen objekat.

“Ovo će biti jedinstven objekat, koji do sada nema nijedna jedinica ove vrste u Republici Srpskoj, a imajući u vidu teritorijalnu specifičnost Istočnog Sarajeva umnogome će značiti za teorijsku i praktičnu obuku kako naših, tako i vatrogasaca i spasilaca iz cijele Republike Srpske i BiH, kao i pripadnika drugih sličnih službi – civilne zaštite, gorskih službi za spašavanje, policije”- rekao je gradonačelnik Istočno Sarajeva.

Ćosić je zahvalio opštini Istočni Stari Grad na podršci i dodjeli na korištenje prostorija bivše osnovne škole, koje će u svakom slučaju i dalje biti na raspolaganju ovoj opštini i građanima mjesne zajednice.

On je najavio da se priprema formiranje još jednog, sličnog centra, a to je gradski centar za upravljanje vanrednim situacijama. “Ali, o tome ćemo kada budemo došli do neke konkretnije faze tog projekta”, rekao je Ćosić.

Izvor: SRNA