Turisti pohrlili na turističku destinaciju sa ljetnim sadržajem (FOTO)

Ski-centar “Igrišta” otvoreno za turiste

09.08.2024.

U rad je svečano puštena žičara-šestosjed u Ski-centru “Igrišta” kod Vlasenice koja je danas za sve goste besplatna za panoramsku vožnju, dok će narednih vikenda svi državljni BiH imati popust od 50 odsto, kao i na Jahorini.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić izjavio je da je ovo istorijski istorijski trenutak za Vlasenicu i cijeli region, te da su turistički sadržaji upotpunjeni.

On je rekao da će uslijediti zvančino otvaranje Ski-centra “Igrišta” u čiju je izgradnju uloženo oko 36.000.000 KM, te da će rad ovog kompleksa biti velika šansa za razvoj ovog kraja.

“Priveli smo kraju sve investicije koje smo započeli pre skoro četiri godine, što nije bilo lako jer smo imali različitih prepreka”- rekao je Ljevnaić novinarima u Vlasenici.

On je precizirao da je u ovom ski-centru urađeno mnogo, osim šestosjedne žičare, izgrađeni su upravna zgrada, bar na polazu žičare, prodajna mjesta, skaj dajv, kao i sistem osnježavanja.

“Jedan od najznačajnijih projekata je vodosnabijavanje od rijeke Jadar, čija trasa je sedam kilometara dugačka, a urađeno je i jezero od 30.000 metara kubnih koje smo počeli da punimo”- naveo je Ljevnaić.

On je istakao da je mnogo toga urađeno zahvaljujući podršci predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, premijera Radovana Viškovića i ministra trgovine i turizma Denisa Šulića.

Ljevnaić je posebno zahvalio predsjedniku Nadzornog odbora OC “Jahorina” Nedeljku Eleku i načelniku opštine Vlasenica Miroslavu Kraljeviću, ističući da je ovo pravi primjer saradnje preduzeća i opštine.

On je rekao da je turizam izuzetno važna grana privrede kojoj se ne pristupa stihijski nego planski.

Ljevnaić je istakao da je namjera da se i na “Igrištima” razvije ljetni turizam, kao što je to započeto na Jahorini prije šest godina.

“Sad nam dolaze investitori za izgradnju smeštajnih kapaciteta, nakon letnje da odmah pripremamo zimsku sezonu”- dodao je Ljevnaić.

On je istakao da će izgradnjom auto-puta Beograd-Šabac, koji će biti nastavljen skoro do Zvornika, “Igrišta” biti najbliži ski-centar Beogradu, što je ogromna prednost.

“Planine imaju ozbiljan potencijal za letnji turizam. Klimatske promene idu nam naruku, sve veće su vrućine u gradovima i ljudi žele da odu negde. `Igrišta` su prava destinacija jer oovm području gravitiraju mnogi gradovi – Bijeljinia, Šabac, Loznica, Beograd, Novi Sad, Tuzla, Zvornik”- rekao je Ljevnaić.

On je poručio da se planira dobrom kampanjom razviti ovaj turistički centar i pokrenuti privreda na području Vlasenice.

Izvor: SRNA