Ozvaničen početak radova

Uskoro novi ski-lift “Trnovo”

13.08.2024.

Na Jahorini je danas ozvaničen početak radova na izgradnji novog ski-lifta “Trnovo”, koji će povezati istoimenu stazu i “Poljice”, ukupne vrijednosti 2.000.000 evra.

Početak radova ozvaničen je u prisustvu direktora Olimpijskog centra “Jahorina” Dejana Ljevnaića i narodnog poslanika Damjana Škipine.

Ljevnaić je rekao novinarima da je danas važan dan za Olimpijski centar jer su ozvaničili početak radova na izgradnji novog ski-lifta koji će spojiti cijelo vikend-naselje Trnovo, šestosjed “Trnovo” sa vrhom Jahorine, a koji će izgraditi renomirani svjetski proizvođač “Doplemajer”.

“Dužina ski-lifta iznosiće 600 metara, a ukupni kapacitet lifta biće 1.198 skijaša na sat. To će omogućiti bolju povezanost između ski-staze Trnovo i Poljice, kao i indirektno sa stazama Novak Đoković, Ogorjelica, Skočine i Rajska dolina“ – pojasnio je Ljevnaić.

On je naveo da će novi lift omogućiti skijašima da koriste veći broj staza čak i u nepovoljnim vremenskim uslovima, kada gondola i šestosjed nisu u funkciji.

“Pored izgradnje lifta, planiramo i izgradnju dvije nove staze i dvije kućice”- rekao je Ljevnaić i zahvalio Vladi Republike Srpske i predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku za njihovu podršku i posvećenost ovom i ostalim projektima za ulaganje u Jahorinu.

On je naveo da sve što je do sada uloženo simbolizuje posvećenost lokalne zajednice i svih uključenih u ostvarivanje vizije da Jahorina bude moderna i pristupačna destinacija.

Ljevnaić je dodao da je danas 53. dan ljetne sezone na Jahorini, da su uspjeli u viziji da planina živi 365 dana u godini, te da pored toplih zima Jahorina niže izvanredne rezultate tokom ljetne sezone.

“Do sada nas je posjetilo više od 70.000 gostiju koji su uživali u našim ljetnim atrakcijama, ostvarivši oko 110.000 prolaza. Ove impresivne brojke odslikavaju uspjeh naše posvećenosti i pružanju nezaboravnih iskustava”- istakao je Ljevnaić.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina rekao je da su današnji radovi značajna investicija za Olimpijski centar, kao i za opštinu Pale i Trnovo u smislu novih radnih mjesta i boljih uslova za skijaše i turiste koji će dolaziti na planinu.”Sa ski-liftom Trnovo biće puno bolje, a turisti će bez problema moći da koriste ove dijelove staza u nepovoljnim uslovima”, rekao je Škipina i ukazao na značaj podrške predsjednika Srpske Olimpijskom centru, te opštinama Pale i Trnovo.

Škipina je podsjetio da je prošle sedmice razgovarao sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom o velikom projektu koji je značajan za istočno dio Srpske, a tiče se povezivanja Pala i Jahorine gondolom.

“Nadamo se da će sljedeće godine početi izgradnja gondole Pale-Jahorina jer Jahorina najvećim dijelom teritorijalno pripada opštini Pale pa će izgradnja gondole doprinijeti ubrzanom razvoju turizma ne samo ovog kraja nego i turističke ponude Republike Srpske”- istakao je Škipina.

SRNA