Bolnica "Srbija " Istočno Sarajevo

Aleksandra Renovica novi doktor u Bolnici “Srbija”

06.09.2024.

Odjeljenje ginekologije i akušerstva Bolnice “Srbija” dobilo je novu doktoricu Aleksandru Renovicu, saopšteno je danas iz ove zdravstvene ustanove.

“Izuzetno se radujem što ću svoj profesionalni, a i lični razvoj nastaviti baš u Bolnici `Srbija` i što ću zajedno sa radnim kolegama moći da doprinesem što boljoj zdravstvenoj zaštiti naše regije”- istakla je Renovica.

Direktor Bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija poželio je dobrodošlicu Renovici i izrazio zadovoljstvo da se pridružila timu ginekologa u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

“Zadovoljstvo nam je takođe istaći da su za kratko vrijeme Odjeljenje ginekologije i akušerstva upotpunila dva nova doktora i sada pacijenti na raspolaganju u našoj ustanovi imaju šest ginekologa”- naglasio je Šešlija.

On je poručio da nastavljaju sa procesom obnavljanja kadra na zadovoljstvo stanovnika regije i pozicioniranja za lidera zdravstvenog sektora na istoku Srpske.

Renovica je diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2010. godine. Pripravnički staž obavila je u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, gdje je volontirala je na Klinici za kardiologiju.

Specijalistički ispit položila u martu 2024. godine. Član je Udruženja ginekologa i opstetičara Republike Srpske.