Ljubiša Ćosić: Prilika da se govori o prioritetima

U Neumu održana zajednička sjednica Saveza i opština

31.05.2023.

Zajednička sjednica Saveza opština i gradova Republike Srpske i FBiH održana je u Neumu, pod pokroviteljstvom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope.

To je bila i prilika da se porazgovara o prioritetima u radu dva Saveza i izazovima sa kojima se susreću lokalne vlasti, izjavio je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

“Koristan sastanak na kojem smo kao ravnopravne organizacije koje se bave istim poslovima – mi u Republici Srpskoj, a kolege u FBiH – razmijenili iskustva u radu i funkcionisanju lokalnih uprava. Sa kolegama smo podijelili neke naše ideje i prakse kada je riječ o određenim zakonskim rješenjima koja se tiču lokalnih zajednica, a koja su u Republici Srpskoj efikasnija nego u FBiH. Nadam se da će im biti korisno, kao i nama njihova iskustva koja smo imali priliku danas da čujemo” – izjavio je Ćosić

 

Zaključuje i da je ovakav vid razgovora  za svaku pohvalu i u interesu oba saveza kao bi se podigla saradnja na viši nivo. Tom prilikom gradonačelnik Istočnog Sarajeva zahvalio se i  ljudima iz Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, što kako kaže, žele da podrže rad Saveza, a samim tim i doprinesu boljem funkcionisanju  lokalnih zajednica.