DEMOS, SDS i SP organizovali "pres konferenciju" bez medija (VIDEO)

Trojni pakt dogovoren u tajnosti

16.09.2024.

Juče je u Palama dogovorena podrška paljanskog SDS-a i OO Socijalističke partije Pale kandidatu DEMOS-a za načelnika opštine Pale Dejanu Kojiću.

Javnost je za “tajni trojni pakt” saznao dva sata pred pomoć i to samo na jednom lokalnom portalu.

SDS je iz drugog pokušaja uspio da ozvaniči podršku DEMOS-ovom kandidatu, iako je najuticajniji DEMOS-ovac i aktuelni narodni poslanik Aco Stanišić, još u julu, javno, odbio SDS-ovu podršku kandidatu DEMOS-a Dejanu Kojiću.

Da Stanišić i dalje ne mijenja mišljenje ili je pogazio svoju izjavu, nije najjasnije, jer se nije pojavio na, kako je to njegov stranački kolega naveo, “pres konferenciji” koja se održala bez novinara, odnosno sa, samo, jednim mikrofonom i jednim novinarom.

Ono što je zanimljivo da je predsjednik OO SDS-a Pale Dušan Gazivoda izjavio da je ta stranka dala jednoglasnu podršku Dejanu Kojiću, ipak, nije tačna, tvrde izvori iz SDS-a. Otkrivaju da se mjesecima vodila žučna rasprava, pa čak i teške optužbe između članova koji su krivili baš Gazivodu što gasi stranku i ističu ga kao najvećeg krivca za to što SDS nema kandidata iz svojih redova.

Što se tiče Socijalista i oni su podijeljeni, ali kako i sam Kojić kaže prema njegovim informacija  “možda naprave i dva odbornika” u SO Pale.

I dok se Socijalisti bore da “naprave” dva odbornika, Kojić i Gazivoda su, bez bilo kakve dileme, već pobijedili i napravili skupštinsku većinu. Juče su u tajnosti najavili i formiranje vlasti, samo za razliku od Socijalista, oni i ne znaju koliko će odbornika uspjeti “napraviti”.

Najzanimljivije na “pres konferenciji” koja je održana bez novinara i novinarskih pitanja, već samo jednog novinara, bilo je i to što se kandidat DEMOS-a, za načelnika opštine Pale, obrušio na doskorašnje koalicione partnere sa kojima je činio vlast do prije mjesec dana. Kojić tvrdi da je SNSD vodio “lošu politiku i da je loše vodio opštinu Pale” u čijem vođenju je i sam učestvovao i to na direktorskoj poziciji.

Pohvalio se Kojić, iznenada, i sa podrškom u stranci, i podrškom predsjednika DEMOS-a Nedeljka Čubrilovića. Istine radi, Čubrilovićevu podršku Kojiću nikada niko nije ni dovodio u pitanje. Javna je tajna, na političkoj sceni, da Kojić nema problema sa aktuelnim liderom stranke, već da su Aco Stanišić i Nedeljko Čubrilović u trci za lidersku poziciju u DEMOS-u. Zna se i da je baš zato Dejan Kojić lični izbor Čubrilovića, a ne aktuelnog narodnog poslanika Aca Stanišića koji nije bio za raskidanje koalicije sa SNSD-om, što je i potvrđeno od strane SNSD-a. Mnogi tvrde da su baš iz svih tih razloga narušeni odnosi između prvog DEMOS-ovca Aca Stanišića i čubrilovićevog kandidata Dejana Kojića.

U prilog tome idu i objave na društvenim mrežama. Zanimljivo da se DEMOS i Aco Stanišić nisu pohvalili na društvenim mrežama novim koalicionim partnerima. Nisu ni Socijalisti, ali jesu se pohvalili u SDS-u, ponovo, po drugi put.

Simbolično, ali SDS, po drugi put, na lokalne izbore izlazi bez svog kandidata. Što ozbiljno zabrinjava članstvo i simpatizere nekada najznačajnije državotvorne stranke.

“U Palama je dobro stanje što se tiče moje kandidatire i osjeti se na svakom koraku, u narodu, da imam veliku podršku i ubjeđen sam u ubjedljivu pobjedu za načelnika za opštinu Pale” – izjavio je Dejan Kojić, kandidat DEMOS-a za načelnika opštine Pale na “pres konferenciji” na kojoj nisu bili pozvani mediji i koja je organizovana samo za jednog novinara.

Zahvaljujući jednom novinaru i jednom lokalnom Portalu, “pres konferencija” javnosti je, ipak, dostupna i prenosimo je u cijelosti, sa tehničkim greškama autora:

Izvor FOTO/VIDEO: katera.news