ATV otkriva ispovjest Mirka Subotića kog je brutalno prebio Dejan Kojić (VIDEO)

Kojić nagrađen za svoja nedjela

19.09.2024.

Nekim ljudima je politika izgleda nagrada za nedjela i kriminal. Kaže to Mirko Subotić iz Pala, šokiran kada je čuo da Dejan Kojić ponovo ide u izbornu trku.

Subotića je Kojić 2015. brutalno fizički napao u sred dana u Istočnom Novom Sarajevu, nakon čega je zbog povreda završio i u bolnici Koševo.

Tada je bio funkcioner DNS-a. Subotić, koji je tada bio vlasnik jedne firme, tvrdi da je taj napad razotkrio Kojićevu nasilnu prirodu.

„U pokušaju da reketira, da naručenu robu ne plati, suočen sa činjenicom da to ne može, pokušao moju likvidaciju na način da mi je napravio dvostruku frakturu lobanje“- rekao je Mirko Subotić, Pale.

Subotić tvrdi da je Kojić ranije bio angažovan kao obezbjeđenje jednog od visokih funkcionera SDS-a i da je u Irskoj prošao obuku borilačkih vještina koje koriste i specijalci. Te vještine je kaže, upotrijebio protiv njega bez ikakve potrebe. Boravak u bolnici nakon napada za Subotića je bio jeziv period. Bez pomoći porodice nije mogao da funkcioniše.

„Ja sam sveukupno šest mjeseci bio u bolnici sa amnezijom, mnogo toga se ne sjećam, totalnu amneziju sam imao dva, dva i po mjeseca“- priča Subotić.

Subotić kaže da je Kojić tada potegao sve svoje veze da se proces što prije završi. Kaže da je suđenje bilo prepuno manjkavosti.

„Sve je bilo odrađeno da me u tužilaštvu niko nije saslušao, da su htjeli da što prije završe postupak i da on bude oslobođen“- rekao je Subotić.

Izrečena kazna nije ni blizu srazmjerna težini djela, tvrdi Subotić. Da stvar bude gora, Kojić je kasnije biran i za direktora lokalnog Vodovoda, iako je bio krivično osuđivan, poručuje Subotić. Zato želi da podsjeti javnost na ovakvu prošlost sada visokog funkcionera DЕMOS-a u Palama.

Izvor: ATV