Veliki broj Paljana odazvao se akciji Pravoslavnog humanitarnog udruženja "Sveti Sava"

Održano humanitarno veče za Milana Madžgalja

21.09.2024.

Na Palama je uz bogat muzički i zabavni program održano humanitarno veče za Paljanina Milana Madžgalja /36/, koji boluje od akutne limfocitne leukemije, s ciljem skupljanja novca za nastavak njegovog liječenja u Francuskoj za šta je potrebno 120.000 evra.

Predsjednik Pravoslavnog humanitarnog udruženja “Sveti Sava” sa Pala Dragan Petrović rekao je novinarima da su organizovali još jedno humanitarno veče za nastavak Milanovog liječenja.

Petrović je zahvalio svima koji su dali doprinos i još jednom pokazali svoju humanost i naveo da će javnost biti obaviještena o prikupljenoj sumi.

Izvođač tradicionalne muzike Branka Zečević iz Podgorice rekla je da je prvi put na Palama i da su se svi skupili kako bi ispunili lijepu i humanu misiju.

Ona je rekla da je prije tri godine bila u Foči, da se upoznala sa Srbima iz Republike Srpske i da od tada rado prihvata pozive da dođe u Srpsku jer voli širinu, ljudskost i ljubav koja se tu pruža, a prije svega vjeru i nadu da zajedništvo i mir zaista postoje.

Zečevićeva dodaje da se predstavila kako duhovnom muzikom, tako i svojim pjesmama iz Crne Gore, i pjesmama sa Kosova.

Humanitarno veče održano je sinoć u diskoteci “Enigma”, a u programu su učestvovale i sestre Stanišić, muzičar Luka Novosel, Muzički ansambl Pale i glumac Milan Dimić.

Izvor: SRNA