DEMOS-ovom kandidatu krivi mediji što ponovo pišu o njegovom obrazovanju (FOTO/VIDEO)

Fakultetska diploma Dejana Kojića ponovo pod lupom

27.09.2024.

Dejan Kojić, DEMOS-ov kandidat za načelnika opštine Pale ponovo je došao u žižu javnosti i to ponovo zbog fakultetske diplome.

Njegov, kako ga i sam Kojić zove, nasljednik direktora ЈP “Vodovod i kanalizacija” a.d. Pale Miodrag Plakalović javno je iznio sumnju zbog čega je Kojić, nakon smjene sa pozicije direktora, sam sebe odjavio, zaključio radnu knjižicu i odnio dokumenta iz svog personalnog dosijea.

“U tom dosijeu koji je predamnom nema dokaza o stručnoj kvalifikaciji, nema diplome, ljekarskog uvjerenja, prijave mjesta boravka, dokaza o ostalim uslovima koji se moraju ispuniti prilikom preuzimanja dužnosti. Možemo od strane inspekcijskih organa da odgovaramo prekršajno, jer nismo postupili u skladu sa zakonom, koji jasno propisuje načine zasnivanja i raskida radnih odnosa i sadržaj personalne dokumentacije za svakog zaposlenog” – izjavio je za RTRS Miodrag Plakalović, v.d. direktor ЈP “Vodovod i kanalizacija” a.d. Pale

Kojić već odavno ne izlazi pred kamere, već tzv.pres konferencije zakazuje samo za jednu medijsku kuću. Ni za Javni servis Republike Srpske nije htio da daje izjavu, već je u pisanoj formi priznao da je uzeo dokumentaciju, ali nije naveo razlog zbog čega je to uradio i zašto je preduzeće, na čijem čelu je bio skoro osam godina, doveo pod lupu inspekcija. Umjesto odgovora, Kojić koji se kandiduje za mjesto prvog čovjeka opštine Pale obrušio se na instituciju Republike Srpske, odnosno javni servis Republike Srpske i na njene novinare optužujući ih, bez argumenta, da su igračke u jeftinim, kako kaže, političkim borbama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dejan Kojić (@_dejankojic)

Nije samo RTRS pisao o stečenom akademskom zvanju Dejana Kojića. Pisao je i BN koji sada Kojića predstavlja kao najvećeg paljanskog opozicionara i kritičara vlasti Milorada Dodika. Kojić je politiku SNSD-a nazvao nakaradnom i upravo ta izjava odjeknula je na BN portalu, baš kao i 2018.godine spisak sumnjivih diploma na čijem spisku se našao i tadašnji direktor ЈP “Vodovod i kanalizacija” a.d. Pale.

Dejan Kojić pohvalio se juče na društvenim mrežama potvrdama od beogradskog Univerziteta “Nikola Tesla”. Isti onaj Univerzitet za kojim se dizala prašina u Srbiji, jer su izdavali, kako su mediji pisali pod sumnjivim okolnostima, diplome sa zvanjima, a da nisu imali dozvolu za rad od Ministarstva prosvete, nauke tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Jedna od njih je i diploma Dejana Kojića.

U prilogu video RTRS: