Analizom će utvrditi ko je radio protiv SNSD-ovog kandidata (FOTO)

Lider SNSD mogao bi zatražiti ostavke od odbornika u Palama

15.10.2024.

Temelj svih uspjeha i pobjeda SNSD-a je sveobuhvatna analiza učinjenog i sagledavanje i prihvatanje grešaka i propusta, napisao je prije dva dana na društvenim mrežama lider SNSD-a Milorad Dodik.

U Banjaluci, Dodik je javno otkrio da su mu koalicioni partneri priznali izdaju i da je zato SNSD-ov kandidat za gradonačelnika izgubio.

Duboka analiza, u Banjaluci se radi i za opštinu Pale. Istorijski rezultat stranke, ali bez vodeće pozicije.

Dodik je juče u Centrali stranke rekao da će kandidati koji su bili na listi ove partije za lokalne izbore u Banjaluci potpisati izjavu o ostavci, a da će rukovodioci partije izabrati 11 kandidata koji će ići u Skupštinu i koji će se baviti politikom SNSD-a.

Isti scenario mogao bi se desiti i u Palama, za devet odbornika SNSD-a. Ako analiza pokaže da su “struje” u SNSD-u radile isključivo za sebe, što pokazuju rezultati, tvrde analitičari, ili za DEMOS-ovog Dejana Kojića koji je pobijedio SNSD-ovog Damjana Škipinu.

Iako mnogi u Palama krive koalicione partnere za gubitak načelničke pozicije, Dodik je tu bio jasan.

“Koalicioni partneri slobodni da rade šta misle da treba da rade. Uvijek govorimo da je važno da linija podrške i vlasti bude ista, i da gradonačelnik i skupštinska većina imaju jednaku politiku” – dodao je Dodik.

Kako će to izgledati u Palama, još je neizvjesno. Ono što je izvjesno da je prvi čovjek SNSD najavio duboku analizu rezultata lokalnih izbora i pripremu za opšte izbore.