Dan Rusije

Ruski ponos – zavještanje predaka

12.06.2023.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izrazio je uvjerenje da je ruski ponos zavještanje predaka i da predstavlja sveto nasljeđe za današnje generacije.

“Patriotizam i odgovornost za budućnost zemlje nama je zavještanje predaka, koji su ostvarili zaista velike pobjede u svojim kreativnim naporima i na bojnom polju”- rekao je Putin u obraćanju tokom dodjele priznanja povodom obilježavanja Dana Rusije.

On je istakao da su Rusi sada posebno svjesni šta znače dostignuća, nesalomivo jedinstvo i čvrsta odlučnost predaka da se zalažu za rodnu zemlju i rade za zajedničko dobro i napredak otadžbine.

“To zavještanje je za nas sveto. Vjerni smo njegovim tradicijama”- naglasio je Putin.

Ruski lider čestitao je zemljacima Dan Rusije, napomenuvši da taj državni praznik obilježava nerazdjeljivost vijekovne istorije i veličinu i slavu otadžbine, te potvrđuje jedinstvo višenacionalnog naroda, privrženost svojoj zemlji i topao, srdačan odnos prema voljenoj domovini, javio je TASS.

“Takva snažna osjećanja teško je izraziti riječima, ali su ona razumljiva i bliska svakom od nas. Danas, u ne tako lakom vremenu za Rusiju, ona još snažnije ujedinjuju naše društvo i služe kao pouzdana podrška našim herojima – učesnicima specijalne vojne operacije” – naveo je Putin.

Prema njegovim riječima, istaknuti Rusi koji danas dobijaju priznanja svojim primjerom i životom pokazuju privrženost otadžbini.

“Svi vi ste uspjeli da dostignete vrhunac u svom pozivu, kreativnosti i profesiji i postali ste primjer riješenosti, svjesnosti, snažnog karaktera i duhovne velikodušnosti”- poručio je Putin.

Putin je zahvalio nagrađenima na “hrabrom služenju otadžbini, društvu i narodu”.

Izvor: SRNA