Visoka škola za uslužni biznis

Evropska komisija dodijelila VUB-u Povelju za visoko obrazovanje

02.07.2023.

Visoka škola za uslužni biznis Sokolac uspješno je završila proces akreditacije ustanove u Erasmus plus programu i od Evropske komisije nagrađena je Erasmus poveljom za visoko obrazovanje, saopšteno je iz te škole.

“Na ovaj način Visoka škola za uslužni biznis Sokolac je, zahvaljujući vrijednom timu za međunarodnu saradnju, postala jedna od prvih visokoškolskih institucija u BiH koja je dobila ovo priznanje”- objavljeno je na sajtu Visoke škole za uslužni biznis Sokolac.

Iz te škole zahvalili su Evropskoj komisiji i istakli da će Erasmus povelja za visoko obrazovanje u budućnosti, studentima, nastavnom i nenastavnom osoblju omogućiti da aktivnije učestvuju u mobilnostima s ciljem studiranja, obuke, treninga i nastave.

“U narednom periodu tim za međunarodnu saradnju radiće na sklapanju inter institucionalnih ugovora sa priznatim univerzitetima u Evropi kako bi što više studenata Visoke škole za uslužni biznis Sokolac imalo mogućnost da u vidu razmjene provedu jedan semestar u inostranstvu”- dodaje se u saopštenju.