Table su istina koja se prećutkuje u Sarajevu

Borci dali podršku gradskom rukovodstvu Istočno Sarajevo

03.07.2023.

Opštinska Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo daje punu podršku gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću i institucijama ovog grada u svakodnevnoj borbi za istinu, a posebno za postavljanje tabli na ulazima u Istočno Sarajevo, rečeno je danas Srni u Boračkoj organizaciji ove lokalne zajednice u sastavu grada Istočno Sarajevo.

“Gospodine Ćosiću, nemojte se osvrtati na izjave gradonačelnika Sarajeva Benjamine Karić i bošnjačkih zvaničnika. Imate punu podršku srpskih boraca za ovo što ste uradili, kao i svaki vid podrške za način na koji rukovodite gradskom administracijom i razvojem Grada Istočno Sarajevo”- rekao je predsjednik Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak.

Na šest ključnih ulaza u Istočno Sarajevo u petak, 30. juna, postavljene su table sa nazivom i područja grada na srpskom i engleskom jeziku, na kojima je istaknut podatak da je 157.000 Srba moralo napustiti Sarajevo.

Nakon toga gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić podnijela je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić za, kako je navela, izazivanje ili raspirivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje.

Izvor: SRNA