Porodice ubijenih Srba pozivaju Tužilaštvo BiH da reaguje

“Marš mira” sa ratnim zastavama i djeca sa puškama

10.07.2023.

Monogi se pitaju kakvu poruku nosi “Marš mira” i kakvim se “Maršom” današnje postrojavanje, uopšte, može nazvati?

Slike ratne zastave tzv. Armije BiH i ove godine su se zavijorile Srebrenicom. Od Nezuka gdje se skupljaju učesnici “Marša mira”, pa do same Srebrenice vijore se sa ratnim usklicima- javljaju nam čitaoci.

Zgroženi su tvrde mnogi, pa i oni koji su u kolonama zbog obilježja koja ne šalju, kako i sami kažu, nikakvu poruku mira.

Slike koje svake godine gledaju porodice ubijenih srpskih civila, a za koje nikad još niko nije odgovarao, otvaraju stare rane, kaže za 369portal Branimir Kojić, predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica.

“Ratne zastave, uniforme i djeca sa puškama su poruka Srbima da je ovo proslava proboja 28. Divizije tzv. Armije BiH i da oni svoje mlađe generacije uče da rat nije završen i da trebaju ubijati Srbe. Mi u Dobrovoljačkoj ne smijemo ni brojanice imati na rukama, a oni se u Republici Srpskoj bahate, u Podrinju u kom su ubili 3 267 Srba, ponovo raspiruju duhove zla i pokazuju nam da ne smijemo nikad da im vjerujemo, jer i dalje žele da nas kolju, da siluju naše sestre i majke, da odsjecaju glave svima koji im stanu na put” – izjavio je Kojić.

Branimir Kojić poziva Tužilaštvo BiH da pokrene istragu zbog današnjih postupaka, jer ukoliko se ovo ne sankcioniše, kaže, ne smije ni da pomislimo šta Srbe čeka sljedeće godine.