Kojić: Za Republiku Srpsku dato više od 36.000 života

Srpska je ponos i volja svakog Srbina

16.07.2023.

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić izjavio je Srni da je Republika Srpska volja i želja svakog Srbina, da je za nju dato više od 36.000 života i da nije genocidna tvorevina kako su je nazvali u programu američke N1 televizije.

“Republika Srpska je naša otadžbina i ponos svakoga od nas, za nju je dato više od 36.000 života, što je samo jedan od dokaza da su za stvaranje naše otadžbine pale mnoge žrtve srpske nacionalnosti i nazivati je genocidnom tvorevinom je krivično djelo i moraju da znaju da će protiv njih biti podnesena krivična prijava”- rekao je Kojić povodom navoda iznesenih u programu TV N1 tokom gostovanja novinara Dinka Gruhonjića da je “Srebrenica genocid, a da je Republika Srpska genocidna tvorevina”.

Kojić je naveo da je Srebrenica opština u Republici Srpskoj, gdje muslimani imaju sva prava, dok su Srbi u Federaciji BiH i brojčano minorni i potpuno hendikepirani u svojim ljudskim pravima.

On je dodao da je, što se tiče televizije na kojoj su to propagirali, “opštepoznato da je antisrpska”.

“To je televizija koja je pod kontrolom stranaca kojima smeta svaki Srbin i od njih ne očekujemo ništa realno”- naveo je Kojić.

Kojić je upitao “da li je Gruhonjić normalan” i da li “misli da svima može nametnuti neko mišljenje za koje je on plaćen da ga promoviše”.

“Niko nema pravo, pa ni Gruhonjić da etiketira cijeli narod i Republiku Srpsku da je genocidna, mora prihvatiti činjenicu da je to naša otadžbina, naša kuća i naša svetinja. Ako mu se to ne sviđa neka ide u Sarajevo i dodvorava se i dalje muslimanima jer očigledno da je izgubljen u vremenu i prostoru”- poručio je Kojić.

Beogradski mediji su prenijeli da su novinar Dinko Gruhonjić i voditeljka N1 uživo u programu tokom protesta opozicije u Srbiji poslali sramne poruke da je “Srebrenica genocid, a da je Republika Srpska genocidna tvorevina”.

Voditeljka N1 je rekla da je “RTS iskoristio frazu `srebrenička dešavanja` za genocid u Srebrenici”, na šta je Gruhonjić rekao da su “ljudi koji žive u toj Republici Srpskoj svesni da je to sve neodrživo, em što je monstruzno jer je nastala na način na koji je nastala, pa se u energetskom smislu ne može dobro završiti”.

Izvor: SRNA