Klub 3x3 Istočno Novo Sarajevo

Uskoro tradicionalni turnir u uličnom basketu 3×3

18.07.2023.

Sedmi put za redom, u parku Gavrilo Princip, u Istočnom Novom Sarajevu, 29. i 30.jula održaće se  turnir u uličnom basketu.

Organizatori turnira, ove godine su članovi Kluba 3×3 Istočno Novo Sarajevo koji ističu da će ovogodišnji uslovi premašiti prethodne godine i baš kako zaslužuje ovaj već tradicionalni turnir, učesnici će imati profesionalne svijetske uslove.

“Po prvi put igraće se na profesionalnoj podlozi za basket koja će biti montirana za potrebe turnira. Osim podloge, biće postavljene i montažne tribine, kao i profesionalni koš za basket” – rečeno je za 369portal iz Kluba 3×3 Istočno Novo Sarajevo.

Kako navode organizatori, ovo je već sedmi turnir po redu koji se održava u parku Gavrilo Princip, ali prvi u njihovoj organizaciji.

“Veliku zahvalnost dugujemo Stefanu Staniću iz OKK Slavija koji je započeo ovaj projekat, dok će ove godine OKK Slavija preuzeti organizovanje turnira za mlađe kategorije” – kažu organizatori.

Ovogodišnji organizatori navode da će se turnir održati u dvije kategorije – muškoj i ženskoj.

“U muškoj seniorskoj kategoriji, za prvo mjesto predviđena je vrijedna nagrada od 3.000 KM, dok je za drugo mjesto predviđena nagrada od 1.000 KM. Pobjednici ženske seniorke kategorije će, takođe, odnijeti vrijedne novčane nagrade. Pored takmičarskog dijela biće organizovan i revijalni dio gdje će biti održana basket utakmica veterana, humanitarno šutiranje trojki, kao i slobodna bacanja” – izjavili su organizatori za 369portal.

Ove godine ne prepušta se ništa slučaju i organizatori su na sve mislili, pa i na vremenske neprilike. U slučaju lošeg vremena, turnir će se održati u Sportskoj dvorani, na Trgu Republike Srbije.

Prijava ekipa traje do 28.jula, a prema riječima organizatora učešće na turniru najvile su ekipe iz Srbije, Crne Gore i BiH.

Održavanje ovogodišnjeg tradicionalnog turnira u uličnom basketu podržala je opština Istočno Novo Sarajevo, kao i mnogi prijatelji turnira sa područja grada Istočno Sarajevo.

Organizatori očekuju pune tribine i dobar sporstki turnir posljednjeg julskog vikenda u ovoj godini.