Frizura kriva za provokaciju

Ratna zastava tzv.Armije BiH u Istočnom Sarajevu

06.08.2023.

Građani Istočnog Sarajeva jutros su uočili na teritoriji Republike Srpske, na putničkom vozilu, istaknutu ratnu zastavu tzv.Armije BiH.

Putničko vozilo nalazilo se u Spasovdanskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu.

Kako saznaje 369portal provokativna zastava prijavljena je Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, a policija je odmah izašla na lice mjesta i uručila prekršajni nalog.

“Dana 06.08.2023 godine u 08,30 časova policijski službenici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo uručili su prekršajni nalog licu M.M. rođena 1999 godine po čl.7 ZoJRiM RS / Svađa, vika , vriska i nepristojno ponašanje/, jer je imenovana na putničkom automobilu “Audi” u ul. Spasovdanskoj opština Istočno Novo Sarajevo, vidno istakla zastavu takozvane Armije BiH” – rečeno je za 369portal iz PU Istočno Sarajevo.

Kako 369portal saznaje radi se nesvjesnoj provokaciji. Lice kojoj je uručen prekršajni nalog dolazi iz Njemačke, a u Istočnom Novom Sarajevu došla je na frizuru povodom veselja i nije znala da se nalazi na teritoriji Republike Srpske gdje se ratna zastava, zbog ratnih zločina nad srpskim stanovništvom smatra provokativnom i izaziva nacionalnu netripeljivost.

Slična situacija dogodila se juče i u Doboju, kada je ista zastava istaknuta na putničkom vozilu “lada” parkiranom na raskrsnici ulica Svetog Save i Kneza Lazara.

Nakon što je zaprimila prijavu, policija u Doboju je takođe zbog ovog čina sankcionisala po članu sedam Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Isticanje ratne zastave FBiH je zabranjeno odlukom Ustavno suda BiH od 2007. godine.

Izvor/FOTO/Princip