Mnogi od porodica još nisu riješili povrat imovine u Sarajevu (VIDEO)

Uručeno 15 stambenih ključeva u Istočnom Novom Sarajevu

17.08.2023.

Ključevi stanova za 15 porodica izbjeglih i raseljenih lica sa područja opštine Istočno Novo Sarajevo, izgrađenih u okviru Regionalnog stambenog projekta, uručeni su danas u ovoj lokalnoj zajednici.

Direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš izrazio je nadu da će ova godina biti godina završetka projekata Regionalnog stambenog programa, kao i programa “CEB dva” koji se realizuje u BiH.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić istakao je da se Regionalni stambeni projekat polako završava, kao i da je Ključevi stanova za 15 porodica izbjeglih i raseljenih lica sa područja opštine Istočno Novo Sarajevo, izgrađenih u okviru Regionalnog stambenog projekta, uručeni su danas u ovoj lokalnoj zajednici.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić podsjetio je da je projekat rješavanja stambenog pitanja raseljenih lica u Istočnom Novom Sarajevu započet 2015. godine u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za raseljena lica i migracije i Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić istakao je da su danas uručeni ključevi stanova za 15 porodica, dok se u narednom periodu očekuje uručenje ključeva za 23 porodice raseljenih lica sa područja ove opštine.

Ilinka Čančar, kojoj su danas uručeni ključevi stana, istakla je da je njena porodica izbjegla iz Sarajeva, gdje im je izgorio stan, te da im ta uništena imovina i dalje nije vraćena.