Helikopterski servis Republike Srpske sa Koševa bebu prebacio za Beograd

Beba iz Trnova hitno evakuisana za Beograd

18.08.2023.

Helikopterski servis Republike Srpske jutros je hitno sa Koševa tarnsportovalo novorođenče sa srčanom manom. Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić za 369portal kaže da je jutrošnja akcija spasavanja bebinog života jedna od najtežih koju su imali do sada srpski piloti.

” Tokom jučerašnjeg dana dobili smo informaciju da imamo izuzetno nestablnog stanja novorođenče, dijete koje nije intubirano. Ovo je jedno od najtežih evakuacija koje smo radili, ali sa sjajnim timom naših ljekara koje smo od ranih jutarnjih sati uspjeli povezati i za Beograd prebaciti, sa doktorom i tehničarem i bebu u stabilnom stanju. Sada se molimo Bogu za dalje liječenje. Ono što smo mi mogli da uradimo, mislim da smo dali svoj maksimum i još jednom da kažem da se molimo za zdravlje tog djeteta” – izjavio je Boban Kusturić, direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske za 369portal.

Kako saznaje naš Portal beba je uz pratnju beogradske policije hitno prebačena na Institut za majku i dete. Saznajemo i da se u cijeli proces spasavanja bebe uključile institucije Srbije kako bi se beba iz Trnova što prije zbrina na beogradski Institut.

Čestitamo na herojskom činu ljekarima sa Koševa, Helikopterskom servisu Republike Srpske i njihovom medicinskom timu, kao i pripadnicima MUP-a Srbije!!!