Raspisan javni konkurs za dodjelu sredstava

Iz gradskog budžeta 170 000 KM za sport, kulturu i nevladine organizacije

22.08.2023.

Gradska uprava Istočno Sarajevo raspisala je javne konkurse za dodjelu sredstava sportskim klubovima, nevladinim organizacijama i udruženjima građana, kao i za finansiranje projekata iz oblasti kulture za aktivnosti koje su planirane u ovoj godini, a ukupna vrijednost tri javna poziva je 170.000 KM.

Za sportske klubove izdvojeno je 100.000 KM, a pravo učešća imaju sva sportska udruženja registrovana u BiH sa sjedištem u gradu Istočno Sarajevo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Za projekte nevladinih, neprofitnih organizacija i udruženja građana koji će tokom 2023. godine biti realizovani na području grada Istočno Sarajevo izdvojeno je 35.000 KM.

Sredstva će biti dodijeljena za projekte iz oblasti koje Gradska uprava Istočno Sarajevo, u skladu sa strateškim dokumentima, odredi kao prioritetne.

Grad Istočno Sarajevo izdvojio je 35.000 KM za finansiranje projekata iz oblasti kulture.

Pravo učešća imaju ustanove iz oblasti kulture, samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, građani i udruženja, druga pravna i fizička lica koja obavljaju kulturnu djelatnost, a koja imaju sjedište u gradu Istočno Sarajevo.

Javni konkursi za finansiranje projekata iz oblasti kulture, kao i za projekte nevladinih, neprofitnih organizacija i udruženja građana biće otvoreni 28 dana od dana objavljivanja.

Javni konkurs za raspodjelu sredstava koja su namijenjena sportskim klubovima biće otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Izvor: SRNA