Milionski projekti biće završeni zahvaljujući podršci Srbije

Sokolac će dobiti najveću pomoć Srbije

22.08.2023.

Vlada Srbije doznačiće 2 750 000 evra za izgradnju Gradske kuće i rekontrukciju Kulturnog centra “Srbija”.

Za Gradsku kuću sa svim sadražajima, trgom i spomen obilježjem Srbija će Sokocu donirati 2 miliona evra.

Idejno rješenje predviđa objekat Gradske kuće,i trg gdje će dominirati spomenik patrijarha Pavla, visine osam metara. U Gradskoj kući bi bila premještena spomen-soba u kojoj se čuvaju uspomene na pale borce u odbrambeno-otadžbinskom ratu i predstavljalo bi poveznicu sa Vojničkim grobljem “Novi zejtinlik”. U projektnoj dokumentaciji, navodi se da izgradnja Gradske kuće iznosi 4 miliona evra.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Cicko Bjeica za 369portal kaže da je zahvalan predsjedniku Srbije Aleksandru Vučići, kao i Vladi Srbije na velikom patriotizmu i razumjevanju.Vjeruje da će projekti biti završeni uz pomoć Srbije i Republike Srpske.

” Zahvalan sam predsjedniku i Vladi Srbije što finansiraju projekte opštine Sokolac u vrijednosti od 5, 5 miliona KM. Vjerujem da ćemo uz pomoć Srbije, ali i Republike Srpske završiti naše projekte koji će služiti na ponos svih nas. Imam čvrsto obećanje i od predsjednika Srpske gospodina Milorada Dodika, sa kojim sam bio juče, da će i institucije Srpske podržati završetak naših projekata, ali i pomoći završetak sale i stabilizovati opštinski budžet. Ono na čemu sada radimo jeste usaglašavanje datuma za polaganje kamena temeljca za izgradnju Gradske kuće kojoj će prisustvovati, u Sokocu, dva predsjednika Aleksandar Vučić i Milorad Dodik” – izjavio je za 369portal Milovan Cicko Bjelica, načelnik opštine Sokolac.

Za rekonstrukciju Kulturnog centra “Srbija” Vlada Srbije doznačiće 750 000 evra.

Opština je još ranije uradila projektnu dokumentaciju za Kulturni centar “Srbija” koja bi trebala da bude realizovana na lokaciji starog objekta koji je trenutno devastiran, a sadržao bi pozorišnu i bioskopsku dvoranu, kao i objekte za institucije i kulturna opštinska udruženja.