Vujičić: Evropski put opozicija pokušava da pokaže kao neku vrstu poraza Srpske

Opozicija opredjeljenje za evropski put pokušava predstaviti kao poraz Srpske

23.08.2023.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Miroslav Vujičić izjavio je Srni da je opredjeljenje svih u BiH i Republici Srpskoj, pa tako i SNSD-a da se ide prema EU i da taj put nema alternativu, ali da opozicija svaki napredak koristi da zamijeni teze i pokaže kao neku vrstu poraza Srpske.

“Nije po srijedi nikakva trgovina, kao što opozicija tvrdi. Juče na dnevnom redu nije bila tačka koja se tiče Ustavnog suda BiH i rješavanja ustavnih sudija, već su bila dva od 12 evropskih zakona koja se moraju riješiti”- istakao je Vujičić.

Prema njegovim riječima, opozicija u Srpskoj je optuživala SNSD da su “pustili ministra finansija i trezora u Savjetu ministara”, a sada kada je on izabran, okreću teze da je to što je usvojeno odustajanje od odluka Narodne skupštine Republike Srpske.

“To nema niakve veze, oni potpuno pokušavaju da jedan napredak koji je veoma teško postići u BiH iskoriste i ostvare neke jeftine političke poene, što im neće poći za rukom”- zaključio je Vujičić.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je juče izmjene i dopune Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu /VSTS/ BiH, Zakona o ombudsmanu za ljudska prava BiH i Prijedlog zakona o slobodi pristupa informacijama na nivou institucija BiH, koji su bitni za dalji proces evropskih integracija BiH.

Predstavnički dom potvrdio je imenovanje Srđana Amidžića za ministra finansija i trezora u Savjetu ministara.

Izvor: SRNA