Opština Pale proslavila Dan i krsnu slavu (VIDEO)

Vlada pomaže izgradnju pomoćnog fudbalskog stadiona i završetak Hrama

28.08.2023.

Opština Pale danas je lomljenjem slavskog kolača obilježila Dan i krsnu slavu ove lokalne zajednice – Veliku Gospojinu, a tom prilikom predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je pomoć u izgradnji pomoćnog stadiona za fudbal i za završetak radova na Sabornom hramu u ovoj lokalnoj zajednici.

Višković, koji je i kum slave opštine Pale, poželio je da se svi zajedno drže u ovim vremenima, da zajedno grade, čuvaju i njeguju ono što su borci Vojske Republike Srpske ostavili, a to je Srpska, koja je garant opstanka na ovim prostorima.

Višković je čestitao slavu opštine načelniku Bošku Jugoviću, te mu uručio stručnu monografiju “Spomeničko blago Republike Srpske”.

Tom prilikom prvi čovjek Pala kumu i premijeru Srpske uručio je simboličan poklon i istakao da je svima cilj očuvanje Sarajevsko-romanijske regije i Republike Srpske, te da u kontinuitetu nastavljaju razvoj lokalne zajednice za bolji život građana.

Lomljenju slavkog kolača u salonu “Sara” prisustvovali su su i izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, narodni poslanici Aco Stanišić i Damjan Škipina, nekadašnji predsjednik Narodne skupštine Srpske Dragan Kalinić, predstavnici grada Istočno Sarajevo, opštine Pale i načelnici susjednih opština.

Ovom činu prisustvovali su i predstavnici Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Policijske uprave Istočno Sarajevo, Boračke organizacije, te privrednog, kulturnog i društvenog života.

Obilježavanje Dana i krsne slave opštine Pale počelo je jutros služenjem liturgije u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, a nakon toga litijom ulicama Pala i polaganjem vijenaca na Centralnom spomen-obilježju poginulim srpskim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.