Dodjeljena su 92 rješenja o sufinansiranju nabavke školskog materijala

Istočna Ilidža sufinansira nabavku školskog materijala

31.08.2023.

Predstavnici opštine Istočna Ilidža dodijelili su danas 92 rješenja o sufinansiranju nabavke školskog materijala u ukupnom iznosu od oko 15.000 KM za roditelje sa troje i više djece, porodice koje se nalaze u stanju socijalne potrebe, kao i samohrane roditelje.
Načelnik opštine Marinko Božović rekao je novinarima da je ovo već peti put u nizu da opština Istočna Ilidža u okviru pronatalitetne politike sufinansira nabavku udžbenika, odnosno školskog materijala.

“Prvo su to bila sredstva za sufinansiranje nabavke udžbenika, a posljednje dvije godine to su sredstva namijenjena za sufinansiranje kupovine školskog pribora. Ove godine, u saradnji sa direktorima osnovnih škola i zahvaljujući gradu Banjaluci, osnovcima sa područja opštine obezbijeđeno je i podijeljeno 300 kompleta udžbenika”- naglasio je Božović.

S obzirom na to da dio građana iz opravdanih razloga nije stigao na vrijeme da se prijavi za opštinska sredstva za sufinansiranje kupovine školskog pribora, Božović je rekao da je u pripremi još dodatnih 17 rješenja.

On je poručio da će svi zahtjevi koji budu opravdani, biti odobreni bez obzira na vremenski period.

Božović je najavio da će opština od četvrtog kvartala ove godine, pored 300 KM koje uplaćuje za svako novorođenče, sufinasirati i troškove nabavke auto-sjedalica za bebe sa područja ove lokalne zajednice u iznosu do 300 KM.

Nataša Radović, samohrana majka dvije djevojčice, rekla je da joj svaka pomoć dobro dođe s obzirom na finansijsku situaciju.

Izvor: SRNA