Turistička organizacija Istočno Sarajevo

Istočno Sarajevo najraznovsniji turistički biser

03.09.2023.

Pad broja dolazaka turista u zimskoj turističkoj sezoni nadomješten je tokom ljeta, a brojni sadržaji koje nudi Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo postaju sve popularniji, izjavio je Srni direktor ove organizacije Igor Ikonić.
Ikonić je naglasio da su za dobru ljetnu turističku sezonu zaslužni napori u marketinškom smislu, jer je ponuda turističkih sadržaja predstavljena na tržištima regiona, prije svega Srbije.

Prema njegovim riječima, od ljetnih sadržaja na području grada se ističe bogata ponuda na Jahorini, Romaniji, Trebeviću i Ravnoj planini, kao što su avantura- parkovi, različiti sadržaji na jezerima, planinski bob i ferate, od kojih se najviše ističe ferata “Sokolov put” na Romaniji.

On je istakao i značaj Istočnog Sarajeva kada je riječ o velnesu i spa, koje nude brojni hoteli, te kulturno-muzičkim manifestacijam koje okupljaju stanovnike gradskih opština, ali i cijele Republike Srpske.

“Istočno Sarajevo postaje centar dobre zabave”- naglasio je Ikonić.

Govoreći o broju posjeta gradu Istočno Sarajevo, on je naveo da u prvih šest mjeseci ove godine nije bilo znatnijeg odstupanja u broju dolazaka i noćenja u odnosu na isti period 2022.

“U prvih šest mjeseci ove godine u Istočno Sarajevo je došlo 33.096 turista, a ostvareno je 105.188 noćenja”- naveo je Ikonić.

On je istakao da gradska turistička organizacija veliku pažnju posvećuje i planinskim pješačkim stazama, koje uređuje i izgrađuje.

“Uskoro ćemo i zvanično završiti radove na 16 kilometara dugoj pješačkoj stazi koja prolazi najljepšim dijelovima Jahorine. To je projekat koji radimo zajedno sa Udruženjem hotelijera i takve aktivnosti ćemo sigurno nastaviti”- zaključio je Ikonić.

Izvor: SRNA