Pale opština sa razvojnim projektima

Prijestonica mjesto budućnosti za mlade

12.09.2023.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je da ova lokalna zajednica doživljava napredak zahvaljujući dobroj saradnji sa gradom Istočno Sarajevo, realizuje brojne infrastrukturne projekte, a i privlačna je za život budući da konstantno dolaze novi stanovnici.

Povodom Dana i krsne slave grada Svetog Petra Dabrobosanskog, Jugović je rekao Srni da za sve ono što se dešava na Palama, kroz razvoj turizma na Jahorini, izgradnju zgrade Policijske uprave, Fakulteta fizičke kulture, gradske kuće, izmještanja Toplane, veliki doprinos daje i Gradska uprava, jer te projekte doživljavaju kao svoje.

Kao veoma važno, Jugović je istakao da na područje grada konstantno dolaze novi stanovnici. “To nam je najbitnije, jer uz sve razvojne komponente radujemo se dolasku svakog čovjeka na područje Pala i Istočnog Sarajeva”- poručio je Jugović.

On je istakao da Gradska uprava, na čelu sa gradonačelnikom LJubišom Ćosićem, podjednako vodi računa o napretku svih opština u sastavu grada u svemu što predstavlja segment društvene i lokalne zajednice.

To, kako je naveo, čini kroz određene infrastrukturne projekte, ali i podršku nevladinim organizacijama, sportskim ustanovama, boračkim organizacijama, socijalnim kategorijama, kulturnim institucijama.

Jugović je podsjetio da su zajedno sa Gradskom upravom realizovali niz zajedničkih projekata, poput izgradnje dječijih igrališta, tartan staze, putne infrastrukture, izgradnje zgrade Mjesne zajednice Mokro, vodovodnog sistema u Rogoušićima i još mnogo projekata koje su radili zajedno i kandidovali ih kod Vlade i nadležnih ministarstava.

On je naveo da će naredni period sigurno obilježiti izgradnja gradske kuće na Palama, podsjetivši da su i Skupština opštine Pale i gradski parlament donijeli odluke da načelnik i gradonačelnik imaju ovlašćenja da potpisuju sporazume i donose odgovarajuća rješenja kojima treba da se uđe u projektovanje i izgradnju gradske kuće u Palama.

Prema njegovim riječima, za to će grad izdvojiti oko četiri miliona KM, a opština Pale obezbijediti zemljište, njegovo uređenje i finansirati rente.

“I ovo pokazuje da grad Istočno Sarajevo živi na području svih opština, a mi to doživljavamo kao određene prinadležnosti grada koje se vraćaju opštini Pale”- naglasio je Jugović.

On je zahvalio gradonačelniku Ćosiću i gradskim odbornicima koji su donijeli tu bitnu odluku, ističući da se ne smije zaboraviti da su Pale prijestonica Republike Srpske i da su tu formirane njene najvažnije institucije.

“Ako ne možemo dobiti bar taj jedan segment gradske uprave u Palama, onda mislimo da nismo dobro obavili svoje političke aktivnosti”- rekao je Jugović.

On je istakao da Pale daju punu podršku gradonačelniku i Gradskoj upravi u daljem razvoju Istočnog Sarajeva.

Svim građanima Istočnog Sarajeva načelnik opštine Pale čestitao je krsnu slavu grada Svetog Petra Dabrobosanskog, koji se proslavlja 17. septembra, te im poželio mnogo lične, porodične i svake druge sreće, kao i napredak svih opština u sastavu grada, Sarajevsko-romanijske regije i Republike Srpske.

Izvor: SRNA