Stajčić: U narednom periodu prolaz kod Osnovne škole "Pale" biće osvijetljen i postavljen video-nadzor

Povećana bezbjednost djece u saobraćaju

13.09.2023.

Opština Pale je s ciljem povećanja bezbjednosti saobraćaja, očistila i uredila prolaz ispod magistralnog puta u blizini Osnovne škole “Pale”, a u narednom periodu prolaz će biti osvijetljen i postavljen video-nadzor, rekao je danas predsjednik Skupštine ove opštine Stefan Stajčić.

Stajčić je naveo da će opština u saradnji sa “Putevima Republike Srpske” postaviti duplu zaštitnu ogradu koja će odvajati magistralni put od gradskog parka u blizini škole i na taj način riješiti problem bezbjednosti djece.

Opština Pale sprovela je danas, u saradnji sa Policijskom upravom Istočno Sarajevo i Policijskom stanicom za bezbjednost saobraćaja Pale, promotivnu kampanju povećanja bezbjednosti djece u saobraćaju.

Stajčić je rekao da je u okviru kampanje podijeljen promotivni materijal i obavljen razgovor sa učenicima prvih razreda Osnovne škole “Pale”, a podijeljen je i roditeljima i vozačima.

On je istakao da su u promotivnim materijalima naznačene osnovne informacije o bezbjednosti saobraćaja kako za djecu, tako i za roditelje i vozače.

Izvor: SRNA