Univerzitet Istočno Sarajevo obilježava 31 godinu uspješnog rada

Ruska delegacija u posjeti Univerzitetu u Istočnom Sarajevu

14.09.2023.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić upoznao je predsjednika Međunarodne slovenske akademije nauka, obrazovanja, umjetnosti i kulture Sergeja Baburina o istoriji i načini funkcionisanja ove visokoškolske ustanove koja djeluje 31 godinu, naglasivši značaj koji ona ima za istočni dio Republike Srpske.

Kulić je izrazio zadovoljstvo uspješnom saradnjom koju Univerzitet u Istočnom Sarajevu tradicionalno održava sa univerzitetima iz Ruske Federacije, kao i da Filozofski fakultet na Palama ima veoma značajnu ulogu u očuvanju ruske kulture i jezika na ovim prostorima.

Osim Baburina, koji je i bivši rektor Državnog trgovisnko-ekonomskog univerziteta, u ruskoj delegaciji bili su i predsjednik Međunarodnog Fonda ljudskog dostojanstva i bezbjednosti, koordinator Komiteta za saradnju sa Srbima u Srbiji i Republici Srpskoj Andrej Snegov i direktor kompanije “Vektor-N” Sergej Dobrinjin, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Sastanku su prisustovali prorektor za nauku, istraživanje i razvoj Univerziteta u Istočnom Sarajevu Jelena Krunić, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Marko Gutalj, prorektor za nastavu Vladimir Vladičić i šef kabineta rektora Jelena Kljajić.

Kulić je danas ugostio delegaciju Ruske Federacije, koja boravi u dvodnevnoj posjeti Istočnom Sarajevu.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu obilježava 31 godinu uspješnog rada, a tim povodom danas će biti održana svečana akademija.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu, pod nazivom Univerzitet u Sarajevu Republike Srpske, osnovan je 14. septembra 1992. godine odlukom Narodne skupštine Srpske.

Izvor: SRNA