Katić: Cilj unapređenje uslova života za stanovnike

Istočno Novo Sarajevo je primjer saradnje sa gradskom upravom

15.09.2023.

Saradnja opštine Istočno Novo Sarajevo sa gradom Istočno Sarajevo u protekle tri godine mogla bi poslužiti kao primjer zdravog i korektnog odnosa, čiji je primarni cilj unapređenje uslova života za stanovnike, rekao je načelnik ove lokalne zajednice Jovan Katić.

“Grad Istočno Sarajevo na čelu sa Ljubišom Ćosićem svakodnevno radi na projektima očuvanja identiteta srpskog naroda, poboljšanju uslova života u svim svojim opštinama, često pokazujući da ne postoji nemoguće kad postoji iskrena namjera”- istakao je Katić.

Povodom Dana i krsne slave grada Istočno Sarajevo Svetog Petra Dabrobosanskog, Katić je naglasio da je vrijeme proslave zaštitnika grada uvijek dobar povod za podsjećanje na sve dobro što je urađeno u protekloj godini.

Prema njegovim riječima, opština zajedno sa gradom intenzivno radi na izgradnji novog objekta vrtića u Istočnom Novom Sarajevu, budući da svi postojeći nisu dovoljni.

Katić je rekao da će park “Sunca” u Istočnom Novom Sarajevu postati mjesto sjećanja na sva stradanja u 20. vijeku, gdje zajedno sa gradom grade spomenik stradalim Srbima, njegujući sjećanje na Srbe kroz vijekove na ovim prostorima.

On je dodao da će zajednički realizovati i projekat Kapije grada izgradnjom pasarele u Ulici vojvode Radomira Putnika, koja će spojiti šetalište Istočne Ilidže i Trg Republike Srbije, a koja će biti spomenik sjećanja na egzodus Srba u 20. vijeku.

“U narednom periodu planirani i zamišljeni su još mnogi veliki projekti koji će biti realizovani u saradnji opštine Istočno Novo Sarajevo i grada Istočno Sarajevo, čime će se i te kako doprinijeti viziji da postanemo najpoželjnije mjesto za život u zemlji i da, zajedno, rastemo i napredujemo”- poručio je Kataić.

On je rukovodstvu grada, svim zaposlenim i svim građanima čestitao krsnu slavu sa željom da i u narednim godinama pričaju samo o razvoju i da iz godine u godinu bilježe napredak i prosperitet.

Na dan gradske slave, u nedjelju, 17. septembra, od 9.00 časova, Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Svetog Petra Dabrobosanskog u Vojkovićima.

Lomljenje slavskog kolača biće obavljeno u 13.00 časova u restoranu “Bob” u Istočnom Novom Sarajevu, gdje je predviđen slavski ručak za zvanice i goste.

Izvor: SRNA