Olimpijski centar "Jahorina"

Umjetnička kolonija “Jahorina hab”

15.09.2023.

Kroz umjetničku koloniju “Jahorina hab” u narednih sedam dana biće predstavljena nevjerovatna djela umjetnika koji će imati priliku da osjete pravi umjetnički rolerkoster i prikažu sav raskoš svog talenta, izjavio je danas na Jahorini direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić.

Ljevnaić je rekao na konferenciji za novinare da je ova manifestacija praznik za sve ljubitelje umjetnosti, te dodao da se održava četvrtu godinu zaredom na Jahorini, kao i da je postala sastavni dio ljetne sezone Olimpijskog centra.

“Izuzetno sam srećan što ovaj događaj svake godine okuplja sve više umetnika različitih profila, sa različitim pogledima i doživljajima o svetu, koji svojim zajedničkim delovanjem oplemenjuju prirodnu lepotu Jahorine”- istakao je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, Olimpijski centar podržava umjetnike i njihova stvaralaštva, a prethodnih godina je kroz “Jahorina hab” predstavljen veliki broj umjetničkih radova različitih formi – umjetničke slike o temi planine, životinjskog svijeta, flore i faune.

“Iscrtavane su zidne površine pored magistralnog puta, obroncima skijaških staza, tuneli, kao i skijaški objekti. Umetnici dolaze iz svih delova regiona i Evrope, što za nas predstavlja dodatnu odgovornost da budemo dobri domaćini i da im pokažemo sve ono čime ovaj kraj raspolaže”- naglasio je direktor Olimpijskog centra.

On je naveo da je tokom prethodnih godina kroz ovu manifestaciju uključeno više od 150 umjetnika koji su kroz četiri komponente usavršili svoje znanje i doprinijeli razvoju ovog programa.

“Olimpijski centar kroz ovakve programe motiviše samostalne umetnike da promovišu svoj rad, dajući šansu planinskim prostorima da udahnu novi život”- naglasio je Ljevnaić i izrazio zadovoljstvo što će se sutrašnja izložba održati u ugodnom ambijentu “Olimp bara”, čiji je enterijer obogaćen slikama i muralima nastalim na ovom događaju.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljko Elek poručio je da će Centar i dalje podržavati ovakve manifestacije i umjetnike.

“Ovo nije jedini projekat koji podržavamo i koji ćemo podržavati i dalje. Podržavamo i sportiste i sportske klubove Sarajevsko-romanijske regije, ali i cijele Republike Srpske”- istakao je Elek.

Izvor: SRNA