Nova staza upotpunjuje turističku ponudu ljetnog turizma (VIDEO)

Svjetski dan turizma obilježen na Jahorini

27.09.2023.

Povodom Svjetskog dana turizma danas je na Jahorini otvorena pješačka staza dužine 16 kilometara.

Svečanim otvaranjem pješačke staze dužine 16 kilometara na Jahorini turistička ponuda postaje bogatija. Novi sadržaji mogu upotpuniti turističku ponudu, čime će se turisti privlačiti tokom čitave godine, kaže prvi čovjek Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Izgradnjom pješačkih staza i sličnim projektima otkriva nova dimenzija Jahorine koja nije poznata svim turistima, izjavio je to gradonačelnik.

Gradska uprava u dva neprofitna projekta na Jahorini uložila oko 200.000 KM, čime je pokazala da joj je u interesu bezbjednost gostiju, proširenje turističkih sadržaja, kao i unapređenje turističke ponude.

Nemanja Vučetić iz udruženja hotelijera “Jahorina” rekao je da je ukupna vrijednost projekta u koji su bili uključeni Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, grad Istočno Sarajevo, gradska razvojna i turistička agencija, Olimpijski centar Jahorina i udruženje hotelijera, 105.000 KM.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je da sadržaji koje nude Jahorina, Ravna planina, Romanija i svi ostali dijelovi Srpske pokazuju da je turizam grana privrede koja se dodatno mora unapređivati.

Svjetski dan turizma se obiležava u cijelom svijetu od 1979. godine.

Svjetska turistička organizacija je odredila 27. septembar kao Svjetski dan turizma, jer je na taj dan 1970. godine u Meksiku usvojen statut ove organizacije.

Izjave pogledajte u prilogu: