Vladimir Putin o Srbima (VIDEO)

Srbe je nemoguće slomiti i potčiniti

06.10.2023.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je srpski narod ne može niko slomiti i potčiniti.

Mnogo puta sam čuo: “Moramo da izvršimo pritisak na njih, to je slaba karika”. Takva je filozofija. Zašto tačno treba srušiti Srbe?

Da budem iskren, ne znam. Štaviše, u otvorenim razgovorima sa pojedinim liderima dok smo još bili u normalnim odnosima, rekli su mi: “Moramo da pojačamo pritisak”.

Pitao sam zašto i nije bilo odgovora. Upravo tako, ustalila se takva filozofija, paradigma, treba da odlučimo ovako da dodamo pritisak – rekao je Putin.

On je to izjavio na Valdajskom forumu govoreći o politici Zapada prema Srbiji, prenosi RIA Novosti.

“Ali Srbi nisu takav narod, nije takva istorija, drugačija je kultura. Možda ću reći tešku stvar: Njih je moguće uništiti, ali ih je nemoguće slomiti i potčiniti. Zapad ovo ne razume. Ali nadam se da će pre ili kasnije doći do razumjevanja ove komponente i u evropskoj i u globalnoj politici uopšte – doći će do shvatanja da je ipak konstruktivnije da pregovaraju umjesto da pokušavaju da izvrše pritisak na njih – rekao je Putin.

Pogledajte cijeli dio izjave ruskog predsjednika u prilogu:

@sputnik.srbija Владимир Путин о Србији и Србима #vladimirputin #srbi #valdai #владимирпутин #срби #валдай #србија ♬ original sound – Sputnik Србија