Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo pružaju podršku maturantima

Srednjoškolcima ” 28.juni ” i ” Istočna Ilidža ” po 100 KM od dvije opštine

11.05.2023.

Po 100 KM maturantima Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” i Srednje škole “28. juni” od opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo je vid podrške za pripremu maturske večeri.

” Opština Istočna Ilidža je od prošle godine uvela ovaj vid podrške maturantima, koji imaju prebivalište na Istočnoj Ilidži, a od ove godine, dogovorom sa načelnikom Istočnog Novog Sarajeva, biće obuhvaćeni i maturanti sa područja ove opštine. Za dobijanje novčane podrške potrebno da se učenici prijave u opštini prebivališta ” – poručili su iz opštine Istočna Ilidža.

Od ove godine, u dogovoru sa načelnikom Istočnog Novog Sarajeva Jovanom Katićem biće obuhvaćeni i maturanti sa područja ove lokalne zajednice, što je potvrdio i Katić.

” Nadam se da će ova pomoć malo olakšati roditeljima oko troškova, a našim našim maturantima doprinijeti da najveselije veče provedu onako kako su zamislili ” – izjavio je Jovan Katić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Maturanti obje opštine prijavljuju se u zgradi opštine, a potrebno je da dostave prijavu prebivališta i kopiju bankovnog računa, najkasnije do 19.maja 2023.godine.

Ono što je pohvalmno da je opština Istočna Ilidža podržala i odlazak maturanata na ekskurziju uplatom  od 4 400 KM.