Univerzitet u Istočnom Sarajevu

Na beogradskom Sajmu knjiga biće predstavljeno 203 izdanja

17.10.2023.

 Univerzitet u Istočnom Sarajevu predstaviće samostalno izdavačku djelatnost na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga koji će biti održan od 21. do 29. oktobra.

Članice Univerziteta u Istočnom Sarajevu predstaviće ukupno 203 različita izdanja na štandu Univerziteta u hali dva, prekoputa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, najavljeno je iz ove visokoškolske ustanove.

U ponedjeljak, 23. oktobra, na štandu Predstavništva Republike Srpske, Univerzitet u Istočnom Sarajevu održaće promociju izdanja časopisa “Biomedicinska istraživanja” o kojem će govoriti Siniša Ristić.

U četvrtak, 26. oktobra, biće predstavljeno izdanje “Odlikovani i unaprijeđeni Jugoslovenske vojske u otadžbini 1941-1945”, autora Veroljuba Maletića i Dejana Đerića.

O izdanju će govoriti Draga Mastilović, pukovnik Dragan Krsmanović i autori.

Na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, jednoj od najstarijih i najvažnijih književnih manifestacija u regionu, ove godine predstaviće se oko 400 izlagača.

Sajam će biti održan pod sloganom “Živele knjige”, a zemlja počasni gost 66. Međunarodnog beogradskog sajma je Francuska.

Izvor: SRNA