Bolnica "Srbija " Istočno Sarajevo

Bolnica „Srbija“ dodijelila je specijalizaciju dr Nikolina Tadić Škipina

18.10.2023.

Bolnica “Srbija” u Istočnom Sarajevu dodijelila je ljekaru Nikolini Tadić Škipini specijalizaciju medicinske mikrobiologije, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

“Naša ustanova trenutno ima jednog zaposlenog specijalistu medicinske mikrobiologije i drago nam je što će ova služba biti ojačana za još jednog doktora, nakon završene specijalizacije”- navedeno je u saopštenju.

Direktor Bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija je Škipini poželio dobrodošlicu, istakavši da ovaj kolektiv konstantno raste i da su u mogućnosti da mladim ljekarima dodijele specijalizacije, te da u ovoj bolnici usavrše svoje znanje i vještine.

“U proteklih pet godina iskoristili smo situaciju i planom predvidjeli da raspišemo znatno veći broj specijalizacija nego što je to inače praksa. Raspisali smo 40 novih specijalizacija i 40 novih mladih ljudi radi u našoj ustanovi”- rekao je Šešlija.

On je istakao da se dolaskom ljekara sa specijalizacija i supspecijalizacija povećava i obim posla, te da će oni sigurno u budućnosti, kao i do sada, predstavljati oslonac svim stanovnicima Sarajevsko-romanijske regije.

Škipina je istakla da je veoma uzbuđena zbog dodjele rješenja o specijalizaciji medicinske mikrobilogije, te da je ovo prva i uspješna prijava na konkurs za specijalizaciju.

Ona je zahvalila Bolnici “Srbija” što joj je pružila priliku za specijalizaciju, kao i za dalje usavršavanje i napredovanje u karijeri.