Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske

Izdavačka produkcija Srpske na beogradskom Sajmu

19.10.2023.

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske predstaviće svoju izdavačku produkciju na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji će biti održan od 21. do 29. oktobra.

Zavod će imati svoj štand, kao i ranijih godina, u Hali jedan, gdje će izložiti i čitaocima učiniti dostupnim svoja izdanja, rečeno je Srni u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva.

U utorak, 24. oktobra, u 17.00 časova u sali “Vasko Popa”, Zavod za udžbenike i nastavna sredsva predstaviće svoje izdanje “Dnevnik jednog umiranja”, autora Gordane Opalić, koja je osvojila treću nagradu na konkursu “Zlatna sova” za 2023. godinu.

Isto veče u 19.00 časova biće promovisani romani sa konkursa “Zlatna sova”.

U ponedjeljak, 23. oktobra, u 17.00 časova na štandu Republike Srpske Zavod za udžbenike i nastavna sredstva predstaviće svoje izdanje “Ptice selice”, koje je nagrađena na konkursu “Sovica”, autora Predraga Đurića.

Na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, jednoj od najstarijih i najvažnijih književnih manifestacija u regionu, ove godine predstaviće se oko 400 izlagača.

Sajam će biti održan pod sloganom “Živele knjige”, a zemlja počasni gost 66. Međunarodnog beogradskog sajma je Francuska.

Izvor: SRNA