Američke sankcije

Loša poruka svim građanima Srpske

22.10.2023.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić izjavio je Srni da su sankcije koje su SAD uvele Igoru i Gorici Dodik, sinu i kćerki predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, loša poruka svim građanima Srpske.

“Neshvatljivo je da članovi porodice predsjednika Republike Srpske koji se ne bave politikom već sasvim drugim poslovima budu izloženi ovoj vrsti pritisaka i sankcija, a sve zbog toga jer Dodik ne želi da se povinuje američkim zahtjevima koji bi u konačnici doveli do ukidanja Srpske”- rekao je Vujičić.

Vujičić je konstatovao da je sve ovo veliki teret i velika žrtva za samog predsjednika Srpske i njegovu porodicu, ali da je uvjeren da će oni izdržati ovaj nenormalni pritisak SAD.

On je ukazao da su Amerikanci kroz istoriju u više puta bili protiv srpskih vođa samo zato što nisu željeli da se povinuju njihovim imperijalističkim politikama.

SAD su u petak, 20. oktobra, uvele sankcije sinu i kćerki predsjednika Republike Srpske, Igoru i Gorici Dodik, saopštilo je američko Ministarstvo finansija.

U saopštenju se navodi da su uvedene sankcije i kompanijama koje su povezane sa djecom predsjednika Srpske.

Izvor: SRNA