Kulturni centar Pale najavljuje nove projekcije

“Čuvari formule” uskoro u Palama

29.10.2023.

Dugo isčekivani film Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule“ biće prikazan u Kulturnom centru Pale u subotu i nedjelju, 11. i 12. novembra, u terminima od 18 i 20 časova.

Za najmlađe sugrađane biće prikazana nova projekcija crtanog filma „Trolovi“ koja će biti  u subotu i nedjelju, 11. i 12. novembra u terminu od 16 časova. Cijana ulaznice iznosi 5 KM i biće u prodaji od srijede, 8. novembra u periodu od 9 do 15 časova, a na dane igranja od 14 časova, pa do početka projekcija – stoji u najavi Kulturnog centra Pale.

 

Predstava „Ih, kako bih te ja“ u izvođenju poznate glumice Jasne Ornele Beri biće izvedena u utorak, 14. novembra u 19:00 časova. Cijena ulaznice iznosi 10 KM.
Ulaznice za predstave biće u prodaji radnim danima, od srijede 8. novembra, u periodu od 9:00 do 15:00 časova, za dane vikenda od 14 časova, a na dan igranja od 9:00 časova pa do početka predstave.

Ne propustite pogledati hit komediju “IH, KAKO BIH TE JA” u kojoj igra jedna od najpoznatijih i najproduktivnijih glumica Jasna Ornela Bery u zadnje vrijeme široj publici prepoznatljiva po legendarnoj ulozi Bahre u seriji “Dva smo
svijeta različita”.

Hit komedija “Ih kako bih te ja” je predstava koja je postigla veliki uspjeh i koja je naišla na odličan prijem kod publike. Pored Jasne Ornele Bery u predstavi igraju još dva izvrsna glumca Vuk Marinić i Amar Selimović . Riječ je o satiri o bračnim odnosima u kojoj se u nizu kratkih, i komičnih scena, supružnici dovode u situaciju u kojoj bi najradije ubili jedno drugo.

U ovoj adaptaciji sve je na jedan duhovit način povezano sa scenama predstave u predstavi, inspirisanim karijerom Jasne Ornele Bery tačnije slikom koju drugi imaju o njoj. Zahvaljujući dramaturzima Vuku Mariniću i Vedrani Božinović, sve je oblikovano u konceptu obilježavanja njenog jubileja, njenog odnosa prema teatru, glumi, njenoj karijeri, mlađim kolegama, muškarcima.

Jasna Ornela Bery nosilac je mnogobrojnih nagrada i priznanja. U svojoj bogatoj karijeri ova poznata glumica je u teatru odigrala oko sedamdeset uloga i na hiljade predstava. Igrala je u sedamnaest serija: Kumovi, Dva smo svijeta različita, Lud zbunjen normalan, Ne daj se Nina, Studio 4, Pečat, Krv nije voda, Foliranti, i u mnogim drugim.

Predstava je namijenjena široj publici, građanima svih uzrasta. Produkciju predstave potpisuje Jasna Ornela Bery. Predstavu je režirao Irfan Avdić.

 

Dječija predstava „Mačak u čizmama“ u izvođenju glumaca iz Pozorišta Sanjalište iz Beograda igraće se u ponedjeljak, 13. novembra u 18:00 časova.
Cijena ulaznice iznosi 5 KM.
Ulaznice za predstavu biće u prodaji radnim danima, od srijede 8. novembra, u periodu od 9:00 do 15:00 časova, za dane vikenda od 14 časova, a na dan igranja od 9:00 časova pa do početka predstave.

„MAČAK U ČIZMAMA“ je klasična bajka ispričana na jedan malo drugačiji način. Koji je brat dobio najbolje nasljedstvo? Da li će Mačak u čizmama uspjeti da nadmudri uobraženog „Plavog zeca“ i moćnu Vješticu? Da li će Lesandro postati princ i da li će uspjeti da ugleda princezu Klementinu? Odgovori na ova pitanja se nalaze u ovoj predstavi. Ova predstava namjenjena je najmlađoj publici uzrasta od 2. do 10. godine, sa 5 likova, koje tumače 3 akademska glumaca i živopisnom scenografijom, maštovitim kostimima i maskama. Predstava je edukativna, zabavna, sa mnogo orginalnih songova i koreografija. Tekst: Saša Madić
Režija: Nikola Marković
Muziku komponovali: Vukan Vujović i Nemanja Mihailović
Maske i kostim: Zoran Stojanović i Nataša Stefanović
Scenografija: Biljana Raičević – Joksimović i Aleksandar Marković
Igraju: Katarina Živković, Aleksa Raičević, Nikola Marković.